• Українська
  • English
×

Представники ОДУВС взяли участь у масовому диктанті з української мови

У суботу, 25 серпня, на площі біля пам’ятника Дюку де Рішельє на Приморському бульварі відбувся вже традиційний масовий диктант з української мови, в якому взяли участь представники Одеського державного університету внутрішніх справ.

Масовий диктант – це освітньо-культурна подія, що цього року проводиться вже втретє в Одесі в рамках Вишиванкового фестивалю. При цьому кожного року диктант привертає все більше людей.

img_2025Долучилися до участі в заході Євген Євченко – курсант 2-го курсу факультету №3; Марія Шульгіна – курсант 2-го курсу факультету № 3; Яна Савчук  – студентка 2-го курсу факультету № 4 та Юлія Шупер – провідний фахівець відділення навчально-методичної роботи ОЦППП “Академія поліції”.

Ця акція проводиться з метою заохочення одеситів та гостей міста вивчати українську мову, розмовляти й грамотно писати нею. Особливість цього заходу полягає й у тому, що він є відкритим, а отже проводиться просто неба. Саме тому кожен має змогу вільно спостерігати за його перебігом.

img_2035Текст масового диктанту організатори присвятили Вишиванковому фестивалю. В ньому йшлося, зокрема, про Марш у вишиванках, а також про «живий ланцюг» в національних вбраннях. Текст диктанту читав Ігор Хворостянов – кандидат філологічних наук, автор навчальних посібників з української мови та масового онлайн-курсу з підготовки до зовнішнього незалежного оцінювання «Лайфхак з української мови та літератури».

Довідково, перший масовий диктант зібрав 129 учасників у 2016 році. Наступного року ця акція побила рекорд і зібрала вже 350 осіб. Позмагатись у своїх знаннях щороку приходять учасники віком від 7 до 75 років найрізноманітніших професій, проте найчисленнішими є старшокласники й студенти різних спеціальностей.

Перейти до вмісту