• Українська
  • English
×

ПРЕДСТАВНИКИ ОДУВС ВЗЯЛИ УЧАСТЬ У ІІ ВСЕУКРАЇНСЬКОМУ З’ЇЗДІ ВИЩИХ НАВЧАЛЬНИХ ЗАКЛАДІВ ДЕРЖАВНОЇ ФОРМИ ВЛАСНОСТІ

9 вересня 2016 року відбувся ІІ Всеукраїнський з’їзд вищих навчальних закладів державної форми власності, що проходив у приміщенні Київського національного торгово-економічного університету (м. Київ, вул. Кіото, 19, Конгрес-Центр). На з’їзді були присутні 391 делегат із 232 вищих навчальних закладів України державної форми власності.

1473841798_555Одеський державний університет внутрішніх справ представляли доктор юридичних наук, доцент Бабенко Андрій Миколайович та доктор юридичних наук, старший науковий співробітник Тарасенко Руслан Владиславович.

Зазначений З’їзд ознаменувався обранням двох членів до Національного агентства із забезпечення якості вищої освіти — одного з органів управління у сфері вищої освіти, створення якого передбачено Законом України «Про вищу освіту» від 1 липня 2014 року. Агентство є постійно діючим колегіальним органом, уповноваженим на реалізацію державної політики у сфері забезпечення якості вищої освіти. Очікується, що агентство візьме на себе певні регуляторні та контролюючі функції Міністерства освіти і науки України; замінить Вищу атестаційну комісію (ВАК) та Державну акредитаційну комісію (ДАК).

На початку роботи З’їзду делегати відкритим голосуванням обрали робочі органи — Секретаріат, Мандатну та Лічильну комісії, заслухали виступи в обговоренні питань порядку денного та виступи кандидатів у члени Національного агентства із забезпечення якості вищої освіти. Після обговорення програм діяльності в Нацагентстві від кожного з кандидатів, делегати перейшли до голосування.

За результатами таємного голосування серед 11 претендентів до складу Національного агентства із забезпечення якості вищої освіти обрано:
– Гурака Руслана Васильовича – 220 голосів;
– Бондарчука Сергія Миколайовича – 183 голоси.

Перейти до вмісту