• Українська
  • English
×

Вшанування пам’яті жертв Голокосту

30 січня 2018 року відбувся ритуал покладання квітів до пам`ятника жертвам Голокосту та в`язнів гетто у Прохоровському сквері.

У заходах, присвячених Міжнародному дню пам’яті жертв Голокосту, взяли участь представники органів влади та громадських організацій, а також ректор Одеського державного університету внутрішніх справ доктор юридичних наук генерал поліції третього рангу Іван Катеринчук.

Цього дня хвилиною мовчання мешканці міста вшанували пам’ять про мільйони загиблих під час масового знищення та поклали квіти до меморіалу «Дорога смерті» у Прохоровському сквері, від якого у 1941 році масово вивозили євреїв на розстріл.

Зазначимо, що саме 27 січня було обрано Міжнародним днем пам’яті жертв Голокосту, тому що в цей день в 1945 році радянська армія звільнила один із найбільших нацистських концтаборів Освенцим-Біркенау (Польща). Моторошна політика терору проти євреїв в окупованій Україні знищила їх як соціокультурну й етнорелігійну спільноту.

Генеральна Асамблея ООН, оголосивши 27 січня Міжнародним днем пам’яті жертв Голокосту, у тексті резолюції визначила, що Голокост, який спричинив знищення однієї третини євреїв і незліченні жертви з числа представників інших меншин, завжди буде слугувати всім народам застереженням про небезпеку, яку приховує в собі ненависть, фанатизм, расизм і упередженість.

Перейти до вмісту