• Українська
  • English
×

Представники ОДУВС на чолі з ректором вишу взяли участь у семінарі-нараді МВС України

Ректор Одеського державного університету внутрішніх справ генерал поліції третього рангу Іван Катеринчук, проректори вишу Павло Берназ та підполковник поліції Анатолій Нікітін, завідувач кафедри тактико-спеціальної та вогневої підготовки полковник поліції Володимир Дулгер та завідувач кафедри оперативно-розшукової діяльності підполковник поліції Сергій Андрусенко взяли участь у дводенному семінарі-нараді з керівниками закладів вищої освіти МВС та Центральних органів виконавчої влади, який проходив на базі Дніпропетровського державного університету внутрішніх справ.

image002У заході взяли участь представники Міністерства внутрішніх справ, Національної поліції України, ректори, проректори та керівники кафедр закладів вищої освіти МВС України.

Зі вступним словом до учасників семінару-наради звернувся директор Департаменту персоналу, організації освітньої та наукової діяльності МВС полковник поліції Геннадій Доскевич. Він наголосив на тому, що підготовка поліцейських на якісно новому рівні, гарантування їх компетентності – це одне з пріоритетних завдань Міністерства внутрішніх справ. «Будемо вдячні за ваші конструктивні пропозиції. Нагадую, що основна мета заходу – удосконалення різноманітних напрямів діяльності Міністерства внутрішніх справ», – зазначив Геннадій Олександрович.

image003У рамках семінару-наради було презентовано інформаційно-технічну платформу навчань «Лінія-102», «Тактичний майданчик», ділову рольову гру «Робота слідчо-оперативної групи», продемонстровано дії слідчого, який отримав пропозицію неправомірної вигоди, судове засідання, змодельоване студентами ДДУВС, а також результати впровадження євростандартів у процес охорони прав і свобод людини під час мирних зібрань. Була змодельована робота «поліції діалогу», яка створена за скандинавською моделлю охорони публічного порядку у відношенні мирних зборів.

image004Учасники семінару-наради ознайомилися з матеріально-технічною базою Дніпропетровського державного університету внутрішніх справ – оглянули тренажерний зал, мультимедійний тир, аудиторію тактичної медицини, навчальний полігон для підготовки фахівців із запобігання та протидії домашньому насильству. Вони оцінили практичні навички, які щодня відпрацьовують у закладі майбутні поліцейські, а також обмінялися практичним досвідом.

image019-1Із доповіддю на семінарі-нараді виступив заступник директора Департаменту персоналу, організації освітньої та наукової діяльності МВС – начальник управління професійної освіти та науки Антон Сизоненко. Він докладно зупинився на особливостях проведення профорієнтаційних заходів у профільних закладах вищої освіти. Зокрема, Антон Степанович наголосив на тому, що їх систематична організація дозволила збільшити кількість бажаючих навчатися у вишах системи МВС.

image023-1У рамках семінару-наради було обговорено стан актуалізації практичних знань атестованим складом закладів вищої освіти Міністерства внутрішніх справ. Учасники заходу докладно зупинилися й на питаннях перехресного набору та іноземної мови. Зокрема були внесені пропозиції щодо покращення рівня викладання мови у профільних вишах. Учасники семінар-наради підвели підсумки 2017-2018 навчального року та вступної кампанії 2018 року у закладах вищої освіти Міністерства внутрішніх справ. Також було визначено напрями удосконалення добору і прийому абітурієнтів у 2019 році.

(За матеріалами ДДУВС)

image005 image006  image009 image010 image011 image012 image013 image014 image015 image016 image017image022image008image007

Перейти до вмісту