• Українська
  • English
×

«Правова система держави: проблеми формування та перспективи розвитку»

09 грудня 2016 року в Одеському державному університеті внутрішніх справ відбулась IX Всеукраїнська наукова конференція молодих учених «Правова система держави: проблеми формування та перспективи розвитку», присвячена Дню прийняття Декларації прав людини.

img_5265Участь у конференції взяли молоді науковці, ад’юнкти, аспіранти, магістри, студенти та курсанти провідних вищих навчальних закладів Одещини, Харківщини, Київщини, Херсонщини, Донеччини, Дніпропетровщини та інших регіонів України.

img_5274Відкрив науковий захід перший проректор університету кандидат юридичних наук, доцент полковник поліції Сергій Албул, який привітав учасників конференції та зазначив, що в сучасній Україні йде становлення нової правової системи, здатної забезпечити процеси формування не тільки сильної та економічно спроможної, а першу чергу – справедливої та соціально орієнтованої держави.

Перший проректор зауважив, що трансформаційні процеси в державі та суспільстві супроводжуються істотними змінами в юридичній теорії та практиці. Сьогодні як ніколи важливо зберегти найкращі традиції правотворення, вдихнути в них нове життя, а також сформувати ціннісні орієнтири та правові засади розбудови майбутньої України – такої, про яку мріють мільйони українців. Можливо, саме зараз, під час наукових дискусій будуть закладені нові напрямки досліджень, про які завтра будуть знати і якими  будуть послуговуватися вчені, політики та суспільні діячі.

img_5277«Бажаю всім учасникам конференції знайти серед різноманіття тем і доповідей те, що буде їм цікаво і корисно, сподіваюся, що ваша робота буде супроводжуватися плідною й конструктивною дискусією. Успішної вам роботи на конференції!», – додав Сергій Албул.

img_5282Координатори оргкомітету доктори юридичних наук, професори Дмитро Калаянов та Андрій Бабенко побажали всім творчого натхнення, цікавих дискусій та плідної роботи.

Далі слово для виступу було надано аспіранту заочної форми навчання докторантури та аспірантури ОДУВС Бібік І.С., яка поділилася своїми думками з приводу значення шкільного виховання у процесі детермінації злочинів проти життя та здоров’я особи, учинених неповнолітніми в Причорноморському регіоні України.

Про реалізацію молоддю права на працю: теоретико – правовий аспект розповіла курсант 3-го курсу факультету № 3 ОДУВС Коваль О.І.

img_5281Наступний доповідач курсант 3-го курсу факультету № 2 ОДУВС Салман А.С. торкнулася теми кримінально-правової характеристики дорожньо-транспортних злочинів.

Робота конференції проводилась у рамках таких секцій, як: історія формування національної держави та становлення національного права; сучасний стан та перспективи розвитку правової системи України; побудова та розвиток демократичної, правової та соціальної держави; права людини в Україні: сучасний стан та перспективи розвитку.

У ході наукового заходу учасники представили доповіді на теми: «Порядок визнання злочинних організацій терористичними», «Визначення характеру відносин щодо надання послуг у сфері медицини», «Сертифікація  та стандартизація за новітнім законодавством України», «Правове регулювання посередницьких операцій у господарській діяльності», «Відбудова зруйнованих під час воєнних дій промислових виробництв за спрощеними технологіями – один із напрямків зменшення витрат на рішення цієї проблеми», «Правова культура як елемент механізму реалізації прав і свобод громадян» тощо.

Зауважимо, що за матеріалами конференції видано збірник тез, у якому висвітлено результати наукових досліджень учасників даного заходу.

Перейти до вмісту