• Українська
  • English
×

Практичні заняття зі спеціалістами-вибухотехніками Національної поліції України

img_2688img_269124 березня 2017 року на території навчального військово-спортивного комплексу Одеського державного університету внутрішніх справ були проведені практичні заняття зі спеціалістами-вибухотехніками Національної поліції України.

У своїй професійній діяльності фахівці підрозділів вибухотехнічної служби стикаються з низкою питань, які потребують розширення базових знань і розвиток вмінь, необхідних для ефективного вирішення службових завдань.

img_2692img_2702Тож, на базі Одеського державного університету внутрішніх справ спеціалісти-вибухотехніки з усієї України проходять курси підвищення кваліфікації, під час яких, аби максимально наблизити умови навчання до реальних, закріплення теоретичних знань проходить в полігонних умовах.

Цього разу слухачі мали змогу провести спеціальні вибухотехнічні роботи, які включали в себе електричний та вогневий способи підриву, виготовлення та приведення в дію зарядів малої потужності та використання гідродинамічного руйнівника (гідрогармати).

img_2704img_2727Координували проведення практичних занять проректор ОДУВС – директор навчально-наукового інституту заочного та дистанційного навчання підполковник поліції Андрій Холостенко та начальник вибухотехнічного відділу Головного управління Національної поліції України в Одеській області підполковник поліції Тарас Кравченко.  

Після завершення заходу спеціалісти-вибухотехніки мали нагоду отримати компетентні відповіді на запитання, які виникли в ході практичного відпрацювання отриманих знань.

Слід зазначити, що така організація професійної підготовки слухачів курсів підвищення кваліфікації спеціалістів-вибухотехніків є дуже важливою та необхідною, оскільки фахівець даної галузі щохвилини ризикує власним життя, тому мати не лише сильну теоретичну, але й практичну базу – це головне, адже нашій країні потрібні справжні професіонали.

img_2695img_2708 img_2712

Перейти до вмісту