• Українська
  • English
×

Практичне заняття з пожежної безпеки в ОДУВС

26 жовтня в Одеському державному університеті внутрішніх справ, згідно доручення МВС «Про посилення пожежної безпеки на об’єктах, підприємствах, установах, закладах, що належать до сфери управління МВС, в осінньо-зимовий період 2018-2019 років», проведено практично-тренувальне заняття з пожежної безпеки.

img_1657img_1681Основна мета заходу — ознайомлення з причинами виникнення пожеж, формування правил особистої безпеки під час їх виникнення, розвиток здатності орієнтуватися в загрозливих для життя ситуаціях, а також запобігання подібних випадків у побуті.

Теоретичну частину навчання відкрив фахівець з протипожежної безпеки відділу матеріального забезпечення В’ячеслав Вішняков. Привітавши учасників заходу, він доповів, що в закладі встановлено протипожежний режим, який включає проведення відповідних навчань і тренувань, і звернув увагу присутніх на важливість знання діючих правил пожежної безпеки.

img_1679img_1743Далі на території закладу вищої освіти вогнеборці ДСНС провели інструктаж та детально пояснили мету даного навчання. В ході теоретичної лекції курсантам розповіли про типи надзвичайних ситуацій, основні вимоги та правила пожежної безпеки на робочому місці й у побуті, а також нагадали алгоритм дій у разі виникнення надзвичайної ситуації та надання першої медичної допомоги.

Після цього рятувальники розповіли про види первинних засобів пожежогасіння та правила їх експлуатації. Особливу увагу працівники приділили питанню правильної та швидкої евакуації. На місці збору на курсантів чекала практична частина навчань, де вони могли закріпити отримані знання. Учасники заходу тренувались ліквідовувати умовну пожежу за допомогою вогнегасника.

img_1730img_1751Також, рятувальники продемонстрували бойове розгортання пожежно-рятувального підрозділу, а кожен бажаючий мав можливість самостійно загасити умовну пожежу за допомогою подачі води від пожежного автомобіля. Також курсантів ознайомили з принципом дії автономного дихального апарату та з бойовим одягом пожежного, було відпрацьоване умовне гасіння загоряння на 3-му поверсі університету, евакуацію постраждалих осіб із задимлених приміщень із залученням пожежного розрахунку ДСНС та курсантів ОДУВС у повному бойовому протипожежному спорядженні, надання першої медичної допомоги евакуйованим постраждалим силами штабу медичної допомоги ОДУВС, розташованого на території університету.

Тож, звертаючи увагу на необхідність та користь таких заходів, можна стовідсотково зазначити, що вони сприяють закріпленню знань про правила безпечної поведінки з вогнем та легкому відпрацюванню практичних навичок на випадок надзвичайних ситуацій.

img_1625 img_1632 img_1638img_1648    img_1709 img_1713  img_1738img_1667 img_1750

Перейти до вмісту