• Українська
  • English
×

ПОЛІЦЕЙСЬКИЙ КВЕСТ «ПРОЦЕСУАЛЬНІ ТА КРИМІНАЛІСТИЧНІ ОСОБЛИВОСТІ ПРОВЕДЕННЯ ОБШУКУ ТА ОГЛЯДУ МІСЦЯ ПОДІЇ»

????????????????????????????????????????????????????????????????????????17 квітня в ОДУВС відбувся захист стажування у форматі поліцейського квесту серед курсантів 4-го курсу факультету № 3, які згідно наказу ОДУВС № 496 від 28.11.2018 року проходили стажування з 21.02.2019 по 13.04.2019 року у підрозділах Національної поліції за місцем мешкання.

На даному  заході були присутні: декан факультету № 3 полковник поліції Курбанов Я.Л.;  провідний фахівець факультету капітан поліції Боданюк М.А., завідувач кафедри кримінального процесу Тетерятник Г.К., викладач кафедри кримінального процесу Лісніченко Д.С., викладач кафедри кримінального процесу майор поліції Проценко О.О., викладач кафедри кримінального процесу  Афонін Д.С.

????????????????????????????????????????????????????????????????????????Захист складався із теоретичної та практичної складових. Теоретична складова включала в себе питання з таких навчальних дисциплін, як: «Кримінальне право», «Кримінальний процес», «Оперативно-розшукова діяльність» та «Криміналістика». Практична складова у форматі квесту включала в себе відпрацювання практичних навичок підготовки та проведення огляду місця події та обшуку, застосування криміналістичної техніки для збирання та фіксації слідів під час проведення слідчих (розшукових) дій, навички роботи зі слідовою інформацією та вміння використовувати її для подальшого планування розслідування, організаційні навички роботи курсантів у команді та індивідуально, вміння приймати організаційні, тактичні, процесуальні рішення.

????????????????????????????????????????????????????????????????????????Під час квесту курсанти проводили слідчі (розшукові) дії: огляд місця події за фактом виявлення трупу, огляд місця події за фактом квартирної крадіжки, обшук офісного приміщення. За результатами інсценованих процесуальних дій вони складали процесуальні документи, вилучали речові докази, а також представляли отримані результати перед комісією.

Тож, наші вихованці показали гідний результат за підсумками захисту, виконали поставлені завдання, продемонстрували добру теоретичну та практичну підготовку.

Перейти до вмісту