• Українська
  • English
×

Похід курсантів ОДУВС до Одеського військово-історичного музею

21 лютого 2017 року курсанти 1-го курсу факультету № 3 Одеського державного університету внутрішніх справ відвідали Військово-історичний музей в м. Одеса.

Музей був відкритий напередодні 40-ї річниці Перемоги, 8 травня 1985 року, і являє собою унікальне зібрання документів та експонатів, які розповідають про історію військового мистецтва з середини 19 століття і до наших днів.

Відвідувачі мають можливість безпосередньо ознайомитись з 4 тисячами експонатів, які представлені в оглядових залах музею. Наразі, у музеї експонуються колекції холодної та вогнепальної зброї XVI-XX століття, колекції особистих речей відомих військових, унікальні документи та речі. Музей також експонує військову техніку на відкритому оглядовому майданчику, який вже давно став пам’яткою міста.

Курсантам була представлена нещодавно відкрита музейна експозиція, присвячена бойовим подіям на сході України. Першою в експозиції представлена інсталяція українського блокпосту, як символ початку бойових дій. Далі – осколки, тубуси боєприпасів, військова форма, амуніція, бойові прапори. Усі ці відголоси війни привозили з Донбасу її безпосередні учасники.

0-02-05-9875430aba35028d3f5bb3a5f8f7b8530ca26a179aa2c6f1c211e7002a2af278_fullХлопці та дівчата змогли побачити стенди зі світлинами. Перший – присвячений анексії Криму, наступні – знаковим боям за Савур-Могилу, Слов’янськ, Краматорськ та інші міста, за які боролися війська оперативного командування.

Також присутнім було продемонстровано куточок, присвячений загиблим на Донбасі. Окремо була представлена діорама про героїчну оборону Донецького аеропорту.

Тож з впевненістю можна сказати, що такі заходи сприяють патріотичному вихованню молоді, підвищують культурний розвиток, збагачують, надихають та навчають молоде покоління.

Перейти до вмісту