• Українська
  • English
×

ПОЧАТОК ТАБІРНОГО ЗБОРУ У ХЕРСОНСЬКОМУ ФАКУЛЬТЕТІ

15 серпня розпочався табірний збір з вчорашніми кандидатами на навчання до Херсонського факультету ОДУВС, які успішно склали цьогорічні вступні випробування та котрих наказом ректора університету по особовому складу зараховано курсантами 1-го курсу.

02-img_20190815_08025701-img_20190815_080211Вчора після прибуття та розміщення в гуртожитку підрозділу курсанти пройшли медичний огляд, прослухали вступний інструктаж з питань охорони праці та протипожежної безпеки.

Перший день ще вчорашніх випускників школи розпочався з проведення ранкової зарядки – за дзвінкою командою чергового по курсу «Курс, підйом» курсанти організовано вперше прокинулися від сну в нових для них стінах спального приміщення навчального закладу, оперативно одяглися в однострій та вишикувалися на стройовому плацу. Кросова підготовка у складі взводу та курсу − обов’язковий елемент ранкової зарядки курсантів, котра забезпечує заряд бадьорості 105 юнакам та дівчатам на весь день.

Під час відкриття табірного збору першокурсники ознайомилися з керівництвом факультету та навчального курсу, а також з науково-педагогічним складом, який з перших днів допомагатиме їм успішно адаптуватися до специфічних умов навчання у відомчому ЗВО МВС України.

05-img_20190815_09275204-img_20190815_090652Також було оголошено наказ про зарахування юнаків та дівчат курсантами 1-го курсу університету, прийняття їх на службу до Національної поліції України та присвоєння спеціального звання поліції.

Проректор  державного університету − декан Херсонського факультету Соловей О.М. зазначив, що на практичних заняттях курсанти 1 курсу нового набору вивчатимуть основи фахової поліцейської підготовки, котрі стануть першою цеглиною у фундаменті їх подальшої профпідготовки. Ознайомлення із нормативними вимогами відомчих статутів сприятимуть формуванню службової дисципліни під час навчання у відомчому закладі та в подальшому під час несення служби.

Також курсанти отримають поради й рекомендації досвідчених науково-педагогічних працівників щодо використання набутих знань під час подальшого навчання та проходження служби в підрозділах Національної поліції України. Ці знання та вміння сприятимуть формуванню у молодих поліцейських особистих якостей щодо впевнених дій в екстремальних ситуаціях в умовах підвищених фізичних і психологічних навантажень, вихованню психологічної стійкості та згуртованості, фізичному загартуванню та удосконаленню їх особистісних професійно-важливих якостей.

06-img_20190815_09353607-img_20190815_093657В другій половині дня з особовим складом 1-го курсу традиційно проведено первинний інструктаж із заходів безпеки при поводженні з вогнепальною зброєю. Також керівництвом курсу розпочата робота щодо виявлення серед перемінного особового складу здібностей до художньої самодіяльності, образотворчого мистецтва, спорту тощо, які курсанти вже в найближчому майбутньому зможуть продемонструвати при проведенні огляду-конкурсу художньої самодіяльності.

Невід’ємною частиною табірного збору є проведення з особовим складом занять зі стройової підготовки, завдяки яким формується злагодженість курсантського підрозділу, почуття колективізму, стройова виправка правоохоронця, що завжди відрізняє в кращий бік першокурсників нашого навчального закладу від їх шкільних товаришів, які вступили та навчаються у цивільних вишах. Результати цих тренувань незабаром зможуть побачити і батьки юнаків та дівчат під час святкування Дня знань та складання новобранцями Присяги працівника поліції на вірність Українському народові.

Тож побажаємо першокурсникам успіхів у навчанні, достойно нести високе й почесне звання курсанта Херсонського факультету Одеського державного університету внутрішніх справ впродовж всього життя.

Хай їм щастить на ниві правоохоронної діяльності.

 

Тарас Вайда,  Херсонський факультет

Перейти до вмісту