• Українська
  • English
×

Першокурсники Одеського державного університету внутрішніх справ склали Присягу працівника поліції

14 жовтня 2016 року, у День захисника України та День українського козацтва, курсанти першого курсу Одеського державного університету внутрішніх справ урочисто присягли на вірність українському народові!

img_0556img_0561На початку заходів під урочистий марш оркестру було внесено прапор Одеського державного університету внутрішніх справ.

Офіційне відкриття урочистостей продовжилось виконанням Державного Гімну України вокальним ансамблем університету «Крок до зірок» та курсантами вишу.

img_0571

 За традицією, присутні хвилиною мовчання вшанували пам’ять про тих, хто, проявивши мужність, стійкість та відвагу, загинули при виконанні службового обов’язку.

Тих, хто ціною власного життя намагався зробити все можливе для збереження цілісності України, відновлення миру та спокою задля майбутнього процвітання незалежної країни.

img_0572img_0576Урочисте відкриття заходу наблизило до моменту, якого з нетерпінням чекали всі присутні – курсанти дружньо промовили слова, якими присягли «вірно служити Українському народові, дотримуватися Конституції та законів України, втілювати їх у життя, поважати та охороняти права і свободи людини, честь держави, з гідністю нести високе звання поліцейського та сумлінно виконувати свої службові обов’язки».

img_0592img_0596Далі ректор університету генерал поліції третього рангу Іван Катеринчук зачитав привітання на адресу курсантів Одеського державного університету внутрішніх справ від Міністра внутрішніх справ України Арсена Борисовича Авакова:

“Я радий вітати вас із свідомим та важливим вибором у житті – стати на захист українського народу як від внутрішніх, так і зовнішніх ворогів. Це покладає на вас велику відповідальність за щасливе майбутнє нашої рідної землі. Вірю, що ви докладете всіх зусиль для уславлення Національної поліції в нашій державі. Переконаний, що навіть у найскладніших умовах ви залишитеся вірними Присязі, спрямуєте всі свої сили й професійну майстерність на підтримання миру та спокою”.

img_0605img_0610З привітальним словом до першокурсників також звернувся голова Одеської обласної державної адміністрації Міхеіл Саакашвілі, який зазначив: «У вас попереду чудове майбутнє. На вашому боці молодість, енергія, патріотизм, порядність і чиста біографія. Нам потрібно зробити набагато більше, щоб ваше матеріальне забезпечення було значно краще. Те що зараз зроблено – цього недостатньо. Це перший крок у вірному напрямку і я впевнений, що головною оцінкою нинішньої нової української поліції є набагато більший рівень довіри українських громадян. Ваш перший курс – це зовсім інші люди, з іншою мотивацією. Ми повинні подякувати вашим сім’ям, вашим мамам за те, що вони підтримали вас у цьому виборі».

img_0624img_0658Згодом увазі присутніх було представлено показовий виступ курсантів університету – майстрів рукопашного бою.

Наступними пролунали вітальні слова ректора Одеського державного університету внутрішніх справ генерала поліції третього рангу Івана Катеринчука: «Щойно курсанти 1-го курсу склали Присягу працівника поліції на вірність Українському народові. Це особлива подія в їхньому та нашому житті. Ми впевнені, що вони будуть сумлінно навчатися та працювати на терені побудови сучасної правової держави, усе своє життя надійно захищатимуть права і свободи громадян, служитимуть справі утвердження ідей верховенства закону, справедливості та гуманізму».

img_0713img_0700«У цей святковий день бажаю міцного здоров’я, родинного благополуччя, миру, злагоди та сумлінного навчання на благо Українського народу!», – додав ректор університету.

На завершення святкового дійства, карбуючи крок, щасливі першокурсники пройшли перед присутніми урочистим маршем, продемонструвавши чудові навики стройової підготовки.

 

Перейти до вмісту