• Українська
  • English
×

Першокурсники Одеського державного університету внутрішніх справ склали Присягу працівника Національної поліції України

img_3971Сьогодні, 14 жовтня, у День захисника України та День українського козацтва, 269 курсантів першого курсу Одеського державного університету внутрішніх справ присягнули на вірність українському народові. Серед них – 74 майбутніх слідчих для підрозділів Національної поліції України, 124 фахівця для підрозділів превентивної діяльності та 71 поліцейський кримінального блоку.

img_4131В урочистостях біля пам’ятника Тарасу Шевченку в Центральному парку культури й відпочинку імені Т.Г. Шевченка взяли участь представники Консультативної місії Європейського Союзу в Україні, Національної поліції Одещини, обласної та міської рад, а також генеральні консули республік Румунія, Польща та інші почесні гості.

img_3978Курсанти першого курсу урочисто присягнули «вірно служити Українському народові, дотримуватися Конституції та законів України, втілювати їх у життя, поважати та охороняти права і свободи людини, честь держави, з гідністю нести високе звання поліцейського та сумлінно виконувати свої службові обов’язки».

img_3994Від імені Міністра внутрішніх справ України Арсена Авакова першокурсників привітав директор Департаменту персоналу, організації освітньої та наукової діяльності МВС полковник поліції Геннадій Доскевич, який зазначив: «Ви свідомо обрали собі нелегку, але почесну професію захисника правопорядку та спокою в державі. Наша мета – забезпечити діяльність правоохоронної системи, що дійсно Служить суспільству та Захищає кожного громадянина. Будьте завжди наполегливими та рішучими в досягненні поставлених цілей, особливо на ниві здобуття поліцейської освіти. Я щиро переконаний, що в будь-яких обставинах ви залишитеся відданими Присязі, спрямуєте всі свої сили й здобуту професійну майстерність на підтримання миру та спокою». Після привітання очільник Департаменту вручив працівникам університету відзнаки Президента України «За участь в антитерористичній операції».

img_4036З привітальним словом до молодих правоохоронців також звернулися заступник голови Одеської обласної державної адміністрації Сергій Колебошин, заступник голови Одеської обласної ради Юрій Дімчогло та директор Департаменту муніципальної охорони Одеської міської ради Віктор Кузнєцов.

Далі увазі присутніх було представлено показовий виступ курсантів університету – майстрів рукопашного бою.

img_4113Ректор Одеського державного університету внутрішніх справ доктор юридичних наук генерал поліції третього рангу Іван Катеринчук побажав курсантам міцного здоров’я, родинного благополуччя, миру, злагоди та сумлінного навчання на благо Українського народу: «Ми впевнені, що ви будете сумлінно навчатися та працювати на терені побудови сучасної правової держави, усе своє життя надійно захищатимете права і свободи громадян, служитимете справі утвердження ідей верховенства закону, справедливості та гуманізму».

На завершення святкового дійства, карбуючи крок, щасливі першокурсники пройшли перед присутніми урочистим маршем, продемонструвавши чудові навики стройової підготовки.

img_3940 img_3921 img_3927 img_3932 img_3960 img_3966 img_3970img_3961 img_4004 img_3985 img_4011 img_4054 img_4044 img_4127 img_4070 img_4128 img_4132 img_4133 img_3906 img_3896 img_3889 img_3881 img_3853 img_4179

Перейти до вмісту