• Українська
  • English
×

Ознайомлення курсантів з міжнародним досвідом підготовки поліцейських у сфері запобігання економічним кримінальним правопорушенням

img_7874img_7856Одеський державний університет внутрішніх справ постійно вдосконалює підходи до отримання здобувачами вищої освіти передового міжнародного досвіду. Так, 24 листопада кафедра кібербезпеки та інформаційного забезпечення за підтримки Консультативної Місії Європейського Союзу долучила курсантів до міжнародної 4th Global Conference on Criminal Finances and Cryptocurrencies, організованої Європолом, Інтерполом і Базельським інститутом управління, яка об’єднала 132 країни та 2000 представників правоохоронних та судових органів, підрозділів фінансової розвідки, міжнародних організацій та приватного сектору.

photo5327930931421491850zapisa55tiГоловною метою заходу є обмін досвідом та формування міжнародних рішень проти злочинного використання криптовалют, практики фінансових розслідувань та розвідки щодо віртуальних активів та криптовалют.

В Україні спостерігається збільшення злочинів із залученням віртуальних валют, таким чином постають питання перед діючими та майбутніми поліцейськими щодо пошуку, аналізу та процесуальної фіксації криптовалютних гаманців.

img_7854img_7858На початку заходу Директор Інтерполу з питань організації та розвитку злочинів Ілана де Вільд зазначила: «Багатоагентський та міждисциплінарний підхід, що залучає як приватний, так і державний сектор, є ключовим для боротьби зі злочинними фінансами та зловживанням криптовалютами. Поєднуючи досвід та дані про фінансову злочинність, що перебувають у приватному секторі, із слідчими можливостями правоохоронних органів, ми можемо розширити наші колективні можливості та розширити зусилля проти кримінальних фінансів».

4-15-1Також протягом двох днів були опрацьовані такі актуальні теми:
– тривимірний підхід до реагування на віртуальні активи (VA);
– фінансові злочини: інструменти, правила, операції;
– стан злочинів з криптовалютами 2020 року: тенденції та розслідування;
– останні дослідження та тематичні дослідження щодо тенденцій криптозлочинності, що формують правоохоронну діяльність та дотримання вимог у 2020 році.

zapisatiimg_7853Курсанти та співробітники кафедри кібербезпеки та інформаційного забезпечення активно долучились до заходу та примітно, що рік тому курсант університету зайняла 1-ше місце в конкурсі наукових робіт серед закладів вищої освіти системи МВС з темою роботи «Виявлення та фіксація криптовалютних гаманців підрозділами Національної поліції України», яка була написана під керівництвом к.ю.н., доцента Карена Ісмайлова.

Курсанти здобули необхідні знання у сфері запобігання економічним кримінальним правопорушенням, а саме: провідного зарубіжного досвіду правоохоронних органів щодо протидії злочинному використанню криптовалют, практики фінансових розслідувань та розшуку віртуальних активів та криптовалют.

img_7851     img_7864 img_7866pamela-clegg-ciphertrace-_page-0002

 pamela-clegg-ciphertrace-_page-0021pamela-clegg-ciphertrace-_page-00048-dr-kyounggonkim-nauss-_page-0010zapisati22zapisat22i

Перейти до вмісту