• Українська
  • English
×

Ознайомлення курсантів 3-го курсу Херсонського факультету ОДУВС із діяльністю Херсонського науково-дослідного експертно-криміналістичного центру МВС України

img_125030 жовтня 2017 року працівники кафедри професійних та спеціальних дисциплін Херсонського факультету Одеського державного університету внутрішніх справ організували екскурсію для курсантів 3-го курсу до Херсонського науково-дослідного експертно-криміналістичного центру МВС України.

img_1295Співробітники НДЕКЦ МВС України ознайомили курсантів з історією створення криміналістичної служби на Херсонщині; розповіли про особливості роботи судових експертів, а саме: відділу кримiналiстичних видів досліджень; відділу дослідження матеріалів, речовин і виробів; відділу біологічних досліджень; сектору вибухотехнічних та пожежотехнічних досліджень; ознайомлення із методами та способами виявлення, фіксації, вилучення та дослідження речових доказів за кримінальними правопорушеннями тощо.

img_1259В ході проведення лекції-бесіди курсантам було продемонстровано інформаційно-довідкову колекцію вогнепальної та холодної зброї, а також роз’яснені правові аспекти володіння, зберігання зброї бойових припасів, наслідки необережного поводження з ними.

img_1269Представлені для огляду інформаційно-довідкові колекції підроблених грошових знаків, бланків документів та цінних паперів, які знаходяться в секторі технічних досліджень документів та почерку.

Під час відвідування лабораторії дослідження матеріалів, речовин та виробів правознавцям були продемонстровані досліджувані зразки наркотичних засобів, доведена інформація щодо сутності такого зла, як наркоманія, її наслідки та відсутність перспектив на подальше повноцінне життя.

Під час відвідування відділу біологічних видів досліджень курсантам було продемонстровано техніку, за допомогою якої виділяється ДНК людини та роз’яснено принципи біологічних видів досліджень.

Перейти до вмісту