• Українська
  • English
×

ОСОБЛИВОСТІ АДМІНІСТРАТИВНОЇ ВІДПОВІДАЛЬНОСТІ ЗА ПОРУШЕННЯ ВСТАНОВЛЕНОГО ПОРЯДКУ ОБІГУ НАРКОТИЧНИХ ЗАСОБІВ, ПСИХОТРОПНИХ РЕЧОВИН ТА ПРЕКУРСОРІВ

02 квітня на лекційному занятті з навчальної дисципліни «Адміністративна відповідальність» курсанти 3-го курсу факультету № 2 зустрілися зі  старшим оперуповноваженим в ОВС відділу протидії наркозлочинності Головного управління Національної поліції в Одеській області майором поліції Андрієм Уренчуком та завідувачем науково-дослідної лабораторії з проблемних питань протидії наркозлочинності ОДУВС Матвієм Зайцем. 

img-791be0e756174c9217ad4a52c5d60bca-vБінарна лекція професора кафедри адміністративного права та адміністративного процесу Одеського державного університету внутрішніх справ кандидата юридичних наук, доцента підполковника поліції Катерини Рудой проводилася на тему: «Адміністративна відповідальність за адміністративні правопорушення, які посягають на встановлений порядок обігу наркотичних засобів, психотропних речовин та прекурсорів».

Під час інтерактивної лекції Матвій Заєць роз’яснив слухачам особливості адміністративного законодавства України, що регламентує порядок обігу наркотичних засобів та психотропних речовин, строки, права та обов’язки учасників провадження у справах про незаконні виробництво, придбання, зберігання, перевезення, пересилання наркотичних засобів або психотропних речовин без мети збуту в невеликих розмірах, незаконний посів або незаконне вирощування снотворного маку чи конопель. Андрій Уренчук назвав приклади з практичної діяльності попередження та виявлення окремих правопорушень, а також особливості проведення профілактичної та роз’яснювально-превентивної діяльності серед населення працівниками підрозділів управління протидії наркозлочинності.

img-de52fe368eb179d1319ad7e62be7ea8b-vОкрему увагу приділено відмінностям адміністративної від кримінальної відповідальності за порушення встановленого порядку обігу наркотичних засобів, психотропних речовин та прекурсорів, названо основні напрямки протидії наркозлочинності в Україні та закордоном. Лекція пройшла цікаво, викликала у курсантів багато практичних запитань, залишила нові враження.

Науково-педагогічний склад кафедри адміністративного права та адміністративного процесу продовжує приділяти значну увагу залученню практичних працівників до проведення бінарних занять. Саме поєднання теоретичної та практичної складової освітнього процесу є запорукою якісної підготовки правоохоронців.

Перейти до вмісту