• Українська
  • English
×

ОДУВС відзначає 96-ту річницю від Дня заснування навчального закладу

Керівництво Одеського державного університету внутрішніх справ від щирого серця вітає науково-педагогічний склад, працівників, курсантів та студентів вишу з 96-ю річницею від Дня заснування навчального закладу.

img_3961img_5938Історія Одеського державного університету внутрішніх справ починає свій відлік від 27 лютого 1922 року, коли було створено Одеську губернську школу підготовки молодих та старших міліціонерів. У подальшому Одеська школа міліції проходила цілу низку реформаційних змін, змінюючи назву та рівень акредитації, але традиції навчального закладу досі залишаються незмінними, а саме: високий рівень фахової підготовки, демократичність, поєднання теорії та практики.

На сьогоднішній день ОДУВС є провідним центром підготовки кадрів для органів Національної поліції України на півдні нашої держави, здатним забезпечити їх патріотично налаштованими, високопрофесійними та фізично підготовленими фахівцями.

img_3921img_0610Підвищення освітнього рівня є важливою складовою становлення та розвитку особистості й громадянина нашої країни, тому науково-педагогічний склад університету робить все задля того, щоб держава отримала висококваліфіковані кадри. На сьогоднішній день навчальний процес у виші забезпечує 27 докторів та 133 кандидати наук. Крім наукових досягнень, більшість педагогів має значний досвід роботи в правоохоронних органах, а це вкрай важливо для підготовки майбутніх юристів та правоохоронців. Провідні науковці мають почесні звання.

Завдяки потужному науково-педагогічному колективу протягом усього існування Університету успішно випущено понад 30 000 правоохоронців, юристів.

img_1520Минають роки, а ОДУВС, його наукова, дослідницька діяльність, а головне, рівень підготовки курсантів і студентів тільки зростають. Вже зараз у навчальних планах більше уваги приділяється практичній складовій майбутніх офіцерів поліції, адже під час проведення занять з курсантами з навчальних дисциплін професійного спрямування використовуються тренінгові технології, що надає можливість засвоїти до автоматизму дії поліцейських у будь-яких ситуаціях. Крім того, введено навчальні дисципліни, які дозволяють використовувати новітні інформаційні технології діяльності офіцерів поліції.

img_1179img_3632-2З метою надання практичної допомоги ГУНП в Одеській області на ГУНП в Херсонській області виділяються офіцери та курсанти університету для забезпечення публічної безпеки і порядку на території обслуговування, які  у складі спільних нарядів несуть службу на визначених маршрутах патрулювання. Тож, майбутні правоохоронці мають змогу продемонструвати набуті за час навчання знання та навички, а також здобути практичний досвід в частині несення служби по охороні публічного порядку.

Разом з цим, з метою забезпечення потреб Національної поліції України у кваліфікованих кадрах високого рівня, здатних компетентно виконувати свої службові обов’язки, на базі університету в м. Одеса та м. Херсон здійснюється підвищення кваліфікації поліцейських (за спеціалізаціями), а також в Одеському центрі ППП “Академія поліції” та Херсонському факультеті університету здійснюється первинна професійна підготовка поліцейських.

_mg_7855_mg_7849Так, лише на базі Херсонського факультету ОДУВС, починаючи з лютого до кінця 2018 року, підвищать кваліфікацію 888 працівників. При цьому, в Одеському центрі первинної професійної підготовки “Академія поліції” у 2017 році закінчили навчання 708 слухачів, а в рамках короткострокового підвищення кваліфікації та стажування проведені заняття з 300-ма працівниками підрозділів реагування патрульної поліції та працівниками чергових частин підрозділів поліції.

Крім цього, завдяки вдосконаленій навчально-матеріальній базі університет надає практичним підрозділам Національної поліції України можливість використовувати тактичні полігони, тири та спортивні зали ОДУВС для проведення навчально-тренувальних стрільб, спортивних змагань, занять зі службової та фізичної підготовки для особового складу Головних управлінь Національної поліції в Одеській та Херсонській областях.

img_8834img_0435Від щирого серця дякуємо всім працівникам університету – тим, які працюють у нашому славетному закладі вже багато років, і тим, які приєднались згодом, адже саме завдяки вашому безцінному досвіду, працьовитості та патріотизму ми готуємо справжніх професіоналів, які стоятимуть на варті правопорядку та розбудовуватимуть нову демократичну Державу!

Переконливих вам здобутків в ім’я українського народу, міцного здоров’я, довголіття, родинного щастя!

         З повагою

ректор ОДУВС

доктор юридичних наук

генерал поліції третього рангу                                                                                       І.П. Катеринчук

Перейти до вмісту