• Українська
  • English
×

ОДУВС відвідали учні Одеського ліцею «Ланжеронівський»

13 грудня з ознайомчою екскурсією до Одеського державного університету внутрішніх справ завітали учні Одеського ліцею «Ланжеронівський» Одеської міської ради Одеської області.

Гостям було запропоновано знайомство з роботою кафедри тактико-спеціальної та вогневої підготовки, а також кафедри криміналістики, судової медицини та психіатрії.

На початку зустрічі професор кафедри криміналістики, судової медицини та психіатрії ОДУВС підполковник поліції Ігор Горбаньов розповів школярам про важку, але вкрай важливу професію поліцейського, відмітивши, що завдання правоохоронців захищати права і свободи громадян та забезпечувати публічну безпеку й порядок у державі.

Далі курсанти 4-го курсу факультету № 3 Богдан Фарафонтов та Станіслав Кічук представили юним гостям криміналістичну техніку та обладнання слідчої валізи, яка використовується для роботи з доказами під час проведення огляду та інших слідчих дій.

При спілкуванні з учнями старший викладач кафедри кримінального процесу ОДУВС підполковник поліції Ігор Добруцький розказав про досягнення вишу, його структуру та умови навчання у закладі вищої освіти, а також про особливості роботи слідчого.

Старший викладач кафедри тактико-спеціальної та вогневої підготовки майор поліції Віталій Прядко продемонстрував школярам види озброєння і спеціальних засобів поліції та розповів, чим вони небезпечні та що робити, якщо випадково їх знайшли. Також учням надали змогу потримати у руках та приміряти на себе бронежилети, кайданки, захисні шоломи, пістолети тощо, відчувши себе справжніми захисниками. Крім цього, гості мали нагоду відвідати стрілецький і мультимедійний тири університету, та дізнатись про особливості їх функціонування.

Тож, зустріч правоохоронців зі школярами видалася напрочуд цікавою та пізнавальною. Учні із задоволенням фотографувалися на згадку та дякували за проведений захід.

Перейти до вмісту