• Українська
  • English
×

ОДУВС відвідала іноземна делегація

21 травня в Одеському державному університеті внутрішніх справ відбулась зустріч зі Старшим консультантом з інституційних питань/питань управління Консалтингової компанії АТОС Деброю Лін Уіллоубі.

Іноземну гостю супроводжували персонал Регіонального представництва КМЄС в Одесі, а саме радник/тренер з питань кримінальних розслідувань Клаус Вінтер та перекладач Тетяна Рожко.

Метою заходу було проведення незалежної інституційної оцінки окремих елементів сектора громадянської безпеки України.

У ході зустрічі з керівництвом та представниками науково-педагогічного складу ОДУВС іноземних громадян було ознайомлено з функціонуванням в університеті науково-дослідної лабораторії з проблемних питань кримінального аналізу.

Проректор університету Андрій Холостенко на початку зустрічі відмітив, що Одеський державний університет внутрішніх справ є першим закладом вищої освіти системи МВС України, який запровадив тренінги з проблемних питань кримінального аналізу, що розпочалися ще з кінця 2015 року. З того часу їх проведено близько десяти. Науково-дослідна лабораторія з проблемних питань кримінального аналізу, створена на базі ОДУВС, також є першою серед ЗВО системи МВС.

«Представники лабораторії проводять тренінги для практичних працівників, а також викладають кримінальний аналіз як окрему дисципліну для курсантів, студентів та магістрів, які навчаються в нашому навчальному закладі», – наголосив під час зустрічі перший проректор вишу Сергій Албул.

Завідувач науково-дослідної лабораторії з проблемних питань кримінального аналізу Карен Ісмайлов довів до відома присутніх завдання, які стоять перед лабораторією. Зокрема, це здійснення інформаційно-аналітичної діяльності, а також надання наукових і практичних консультацій та інших видів послуг з проблем впровадження кримінального аналізу.

У свою чергу Старший консультант з інституційних питань/питань управління Консалтингової компанії АТОС Дебра Лін Уіллоубі зазначила, що працює на проект, який реалізується європейською делегацією за підтримки ООН. Управління ООН з обслуговування проектів (UNOPS) тісно співпрацює з Національною поліцією України, тож спільно з Консультативною місією ЄС готові надати підтримку ОДУВС в реалізації запланованих заходів.

У ході зустрічі іноземна делегація відвідала науково-дослідну лабораторію з проблемних питань кримінального аналізу університету та детальніше ознайомилася з функціонуванням підрозділу.

Зустріч пройшла в атмосфері взаємопорозуміння та конструктивного співробітництва.

Перейти до вмісту