• Українська
  • English
×

Навчально-методичний тренінг із курсантами ОДУВС

16 квітня в Одеському державному університеті внутрішніх справ завідувачем кафедри криміналістики, судової медицини та психіатрії майором поліції Олександром Зайцем спільно з начальником ВКЗ СУ ГУНП в Одеській області підполковником поліції Інною Савельєвою проведено навчально-тематичний тренінг на тему «Техніко-криміналістичне забезпечення слідчих дій» за участі курсантів факультетів № 1 та № 3 .

????????????????????????????????????????????????????????????????????????Під час заняття були висвітлені найголовніші питання, такі  як:

– професія «криміналіст»;

– особливості діяльності;

– основні завдання інспекторів-криміналістів;

– важливі якості криміналіста, необхідні навички;

– права та обов’язки інспектора-криміналіста. Закони та інші нормативно-правові акти, які регламентують діяльність інспекторів-криміналістів;

– тактика проведення огляду місця події. Особиста безпека при виконанні безпосередніх обов’язків;

– технічні засоби, які використовуються при огляді місця події.

????????????????????????????????????????????????????????????????????????Практична частина навчально-тематичного тренінгу включала в себе навчальний огляд місця події.

Заняття-тренінги у такій формі сприяють формуванню навичок і вмінь дослідницького характеру на основі теоретичних знань з розкриттям практичної значущості проблеми, що ставить курсантів в умови пошуку шляхів її вирішення. Водночас, особлива увага звертається на тактику і алгоритм дій поліції щодо забезпечення охорони місця події з огляду на збереження слідової картини кримінальних правопорушень, також розглянуто тактику проведення огляду місця події за європейськими стандартами. Практичний аспект навчання є одним із пріоритетних напрямків розвитку навчального процесу в Одеському державному університеті внутрішніх справ.

Курсанти висловили слова вдячності, особливо відмітили цікаві та захоплюючі майстер-класи, на яких вони мали змогу отримати практичний досвід з виявлення та вилучення слідової інформації під час огляду місця події.

Перейти до вмісту