• Українська
  • English
×

НАУКОВЕ ЗАБЕЗПЕЧЕННЯ ПРОТИДІЇ НАРКОЗЛОЧИННОСТІ

3Незаконний обіг наркотичних засобів та прекурсорів в Україні набуває все більш значних масштабів, стає досить серйозним соціальним чинником, який негативно впливає на стан здоров’я і благополуччя людей, розвиток суспільства в цілому. Різко збільшується кількість осіб, які вживають наркотичні засоби. Прогресуюче зловживання ними і різке зростання цін на такі засоби створюють сприятливі умови для формування організованих злочинних груп, які займаються нелегальним наркобізнесом. Стає реальністю включення у ці процеси міжнародної наркомафії та її злиття з внутрішніми злочинними угрупованнями, що призводить до появи, існування і розвитку наркомафії на території України. Все виразніше проявляється прагнення українських та іноземних наркоділків до «відмивання» коштів, здобутих від незаконного обігу наркотичних засобів у різних комерційних структурах, корумпування представників органів влади та управління.

4В умовах соціально-політичної та економічної нестабільності сучасного періоду, зростання злочинності, особливо у молодіжному середовищі, поширення незаконного попиту на наркотичні засоби та їх протиправного пропонування на «чорному ринку» стають тією силою, що реально загрожує безпеці суспільства.

Якісна протидія наркозлочинності потребує фахового, наукового забезпечення. З метою ознайомлення курсантів, студентів та слухачів Одеського державного університету внутрішніх справ з напрацюваннями сучасних вчених у галузі протидії наркозлочинності, в залах загальної бібліотеки було проведено тематичну виставку літератури.

Всі бажаючі мали змогу ознайомитися з літературними джерелами та поспілкуватися з деякими авторами.

6 7 8

Перейти до вмісту