• Українська
  • English
×

НАЦІОНАЛЬНО-ПАТРІОТИЧНЕ ВИХОВАННЯ КУРСАНТІВ ОДУВС

15 квітня курсанти 3-го курсу факультету №2 Одеського державного університету внутрішніх справ під керівництвом провідного фахівця факультету підполковника поліції Романа Терезюка та професора кафедри адміністративного права та адміністративного процесу кандидата юридичних наук, доцента підполковника поліції Катерини Рудой у межах діяльності наукового гуртка кафедри «Фортеця права» з метою національно-патріотичного виховання курсантів відвідали Музей Головного управління Національної поліції в Одеській області, розташований по вул. Єврейській в центрі Одеси.

Зустрів курсантів директор Музею ГУНП в Одеській області полковник у відставці Володимир Ковтун, який розповів історію створення Музею та назвав епохи становлення інституту поліції Одещини.

Під час екскурсії головний екскурсовод музею Олена Павлюк висвітлила раритети експозиції музею від початку ХІХ сторіччя становлення поліції до періоду становлення незалежності України та сьогодення. Дуже цікаві композиції, що демонструють розвиток окремих служб поліції. Курсанти, які бажають у майбутньому присвятити себе охороні та захисту прав, свобод та інтересів громадян, забезпечувати громадський порядок та громадську безпеку, наочно побачили представлені експонати розвитку української поліції.

Широко представлена козацька доба та великий зал виділено періоду становлення незалежності. Дуже цікаві композиції, що демонструють зброю, якою оснащували правоохоронців, їх однострій, а також грошові знаки у царський час. Важливим є те, що такі перегляди сприяють патріотичному вихованню та становленню національної свідомості молодого покоління. У зв’язку з цим, Катерина Рудой привертала увагу курсантів до найцікавіших тематичних експозицій.

Головний екскурсовод музею Олена Павлюк, яка дуже цікаво розповідала, дала змогу курсантам задати питання, на які вони отримали кваліфіковані відповіді. Загалом, курсанти отримали багато інформації та позитивних вражень у Музеї ГУНП в Одеській області.

Перейти до вмісту