• Українська
  • English
×

Мовно-літературний конкурс «Мова рідна, слово рідне» серед курсантів та студентів ОДУВС

21 лютого представники всіх націй і народностей світу відзначають Міжнародний день рідної мови. Свято було започатковано у листопаді 1999 року на тридцятій сесії Генеральної конференції ЮНЕСКО у Парижі з метою вшанування пам’яті захисників бенгальської мови у Бангладеш, виступ яких було придушено з нечуваною жорстокістю 21 лютого 1952 року.

«Мови – це важливо!» – цей вислів обрано ЮНЕСКО гаслом Міжнародного дня рідної мови. Це свято має сприяти мовній різноманітності у світі. Кафедра українознавства Одеського державного університету внутрішніх справ разом із працівниками загальної бібліотеки організували і провели низку святкових заходів. Для курсантів факультетів № 1, № 2, № 3 і студентів факультету № 4 – це мовно-літературний конкурс «Мова рідна, слово рідне». Організували конкурс професор кафедри українознавства Євгенія Тягнирядно, завідувач загальної бібліотеки Оксана Витяганець, бібліотекар Валентина Волкова.

Конкурсні завдання були різноманітними і цікавими. Студенти і курсанти змагалися на краще знання правил української мови, показали свою ерудицію в літературному конкурсі, потренували дикцію у змаганнях на краще знання скоромовок, акторські здібності стали у нагоді в конкурсі пантоміми. З мінімальним відривом перемогла команда 107 взводу факультету № 3 і отримала смачний приз.

У рамках свята також було проведено конкурс мультимедійних презентацій «Ти велична і проста. Ти стара і вічно нова. Ти могутня, рідна мово!». Компетентне журі визначила переможців:

– Бойків Сергій, студент 1 курсу 2 групи (І місце);

– Мороз Анастасія, студент 2 курсу 1 групи (ІІ місце);

– Малецька Анастасія, студент 2 курсу 1 групи (ІІІ місце).

Перейти до вмісту