• Українська
  • English
×

МОВНІ ТРЕНІНГИ ДЛЯ НАУКОВО-ПЕДАГОГІЧНОГО СКЛАДУ

 

     «Мова рідна, слово рідне, хто вас забуває,

той у грудях не серденько, – тільки камінь має».

Т.Г. Шевченко.

Українська мова вважається наймилозвучнішою у світі. Вона дивує й захоплює багатством словника, безмежністю форм, плинністю. Цією мовою були написані неперевершені твори Шевченка, Франка, Лесі Українки, Коцюбинського. Українське слово живе в піснях народу, чаруючи світ поетичністю, мінливістю настроїв. Воно вводить нас у чарівний світ народних вірувань, у народну творчість, вчить любити рідний край, велику Батьківщину.

За кількістю тих, хто розмовляє нею, українська мова стоїть на 15–20-му місці в світі. Крім України українська мова поширена в Білорусі, Казахстані, Молдові, Польщі, Словаччині, Румунії, Сербії, Хорватії, Угорщині, США, Канаді, країнах Латинської Америки, Австралії, а тепер й у Португалії, Іспанії, Великобританії, Італії, Греції… Примітно, що у Німеччині 2017 рік оголошено роком Української мови!2

Українська мова могутня, глибинна. І кожне слово має свій відтінок: сум, радість, гумор, щедрість, щирість. Мова розчулює, закликає до боротьби, клекоче у ненависті до зла, несправедливості, насильства.

Слід зазначити, що в Одеському державному університеті внутрішніх справ постійно здійснюються заходи щодо розширення сфери застосування державної мови в сфері освіти та інших сферах суспільного життя, популяризації української мови в курсантському, студентському та педагогічному середовищі, залучення молоді до участі в різноманітних навчально-виховних та культурно-просвітницьких заходах.

З метою забезпечити підвищення рівня володіння державною мовою, а також вдосконалення професійного мовлення науково-педагогічними працівниками та іншим персоналом Одеського державного університету внутрішніх справ започатковано проведення тренінгів для науково-педагогічних працівників з ділової української мови. Заняття проводитимуться провідними фахівцями кафедри українознавства.

        

Перейти до вмісту