• Українська
  • English
×

Міжнародний день миротворців ООН

Сьогодні, 29 травня, в Україні відзначають Міжнародний день миротворців ООН.

Цей день покликаний віддати належне самопожертві і самовідданості миротворців, які несуть службу по всьому світу. Він знаменує собою те, що було зроблено ООН у різних країнах для полегшення страждань та примирення ворогуючих сторін.

В Україні Міжнародний день миротворців встановлено відповідно до Указа Президента України від 30 квітня 2003 року № 374/2003 після офіційного звернення Асоціації миротворців України до Президента України “…ураховуючи вагомий внесок миротворців у підтримання стабільності у різних регіонах планети та підтримуючи рішення Генеральної Асамблеї ООН…”.

За роки миротворчої діяльності українських військових Україна увійшла в першу двадцятку активних держав-миротворців. У рамках співробітництва з НАТО та ООН українські миротворці побували в Косово, Лівані, Кувейті, Сьєрра-Леоне, Іраку та інших гарячих точках.

Серед представників науково-педагогічного складу ОДУВС також є працівники, які брали участь у Миротворчих місіях. Це – підполковник поліції Сергій Жуковський, викладач кафедри тактико-спеціальної та вогневої підготовки, та полковник міліції у відставці Володимир Пядишев, доцент кафедри кібербезпеки та інформаційного забезпечення (Македонія, Боснія і Герцоговина, Косово, Лівія).

Тож, з нагоди свята щиро бажаємо усім миротворцям міцного здоров’я, щастя, миру, сімейного добробуту, благополуччя та нових звершень у справі служіння Українському народові!

Перейти до вмісту