• Українська
  • English
×

Міжнародне та міжвузівське співробітництво Одеського державного університету внутрішніх справ

Важливим напрямом діяльності Одеського державного університету внутрішніх справ є співпраця зі спорідненими навчальними закладами та міжнародними інституціями.

28fb8fbf-d3f3-429d-8099-1d13df085dcfРезультатом такої співпраці стало проведення дводенного онлайн-тренінгу для наукового та науково-педагогічного складу Харківського національного університету внутрішніх справ, представників Кременчуцького льотного коледжу та Сумської філії ХНУВС на тему: «Захист прав і свобод вразливих груп населення Національною поліцією України».

Тренерами виступили розробники програми, а саме: завідувачка кафедри теорії та філософії права ОДУВС Лілія Матвєєва, професорка кафедри державно-правових дисциплін ОДУВС Поліна Балтаджи та адвокат, тренер з розвитку навичок роботи з вразливими групами клієнтів системи БПД, президент Громадської організації «Правозахисний ромський центр» Володимир Кондур.

Захід відкрила Керівниця проєкту Ради Європи «Захист національних меншин, включаючи ромів та мови меншин в Україні» Земфіра Кондур.

509dfafa-b19f-40d5-9e1b-99a9891c0b00Модератором заходу виступила начальниця відділу міжнародного співробітництва ХНУВС Олена Устименко.

Під час тренінгу відбулася презентація програми навчальної дисципліни, розробленої і введеної у навчальний план освітнього ступеня «магістр» у 2020 році представниками Одеського державного університету внутрішніх справ у рамках співпраці з проєктом Ради Європи «Захист національних меншин, включаючи ромів та мови меншин в Україні». Авторським складом курсу було висвітлено мету і завдання цієї навчальної дисципліни, аудиторію, на яку спрямований курс, ознайомлено зі структурою та окремими модулями курсу тощо.

Спікери приділили значну увагу питанням прав, свобод та обов’язків представників найбільш вразливих груп населення, дотримання прав і свобод ромської національної меншини в Україні, питанням протидії дискримінації, представили інструменти вирішення конфліктів, розглянули питання медіації у діяльності юриста тощо.

Учасники долучились до обговорення, мали можливість поставити питання, на які тренери дали вичерпні відповіді.

Перейти до вмісту