• Українська
  • English
×

Міжнародна науково-практична відеоконференція (вебінар) «Поліція в умовах пандемії: європейський досвід. Першочергові дії в умовах надзвичайного стану»

6cc5d222-901a-4b8b-89e4-4e2d35b328d4Сьогодні, 27 березня, ректор Одеського державного університету внутрішніх справ В’ячеслав Аброськін, перший проректор вишу Сергій Кузніченко, а також представники науково-педагогічного складу, ад”юнкти та аспіранти університету дистанційно за допомогою програмного забезпечення «Skype» взяли участь у міжнародній відеоконференції «Поліція в умовах пандемії: європейський досвід. Першочергові дії поліції в умовах надзвичайного стану», яка проводилась представниками регіонального представництва Консультативної Місії Європейського Союзу в Одесі.

До наукового заходу долучилися представники правоохоронних органів 8 країн: Греції, Данії, Німеччини, Угорщини, Фінляндії, США, Канади та України.

Під час вебінару старший радник з питань правоохоронної діяльності КМЄС Георгіос Покас презентував діяльність співробітників поліції при надзвичайних ситуаціях, включаючи поширення COVID-19, та заходи реагування поліції в Греції.

Своєю чергою, радник/тренер з питань взаємодії поліції та населення КМЄС Енн-Кейт Педерсен презентувала діяльність працівників поліції при надзвичайних ситуаціях у країнах ЄС, превентивні заходи та заходи реагування поліції в Данії.

Енн-Кейт Педерсен звернула увагу на рекомендації органів охорони здоров’я Данії та окремо зупинилася на системі управління кризисними ситуаціями, в рамках якої створюється Національний оперативний штаб, який очолює та координує Національна поліція Данії, а також Центральний оперативний комунікаційний центр, який сприяє роботі оперативного штаба.

Разом з цим, радник/тренер з питань кримінальних розслідувань КМЄС Хайке Коттман презентувала заходи реагування поліції в Німеччині на нові види злочинів, які з’явилися у зв’язку з надзвичайною ситуацією. Серед них: нове шахрайство по телефону («родич» просить грошей на лікування від вірусу), шахрайське проведення тесту на вірус, шахрайство, пов’язане з дезінфекцією та інші.

Радник/тренер з питань громадського порядку КМЄС Іштван Вінічай зупинився на розпорядженні про особисту безпеку працівників поліції Угорщини, а про дії працівників поліції Фінляндії розповів радник/тренер з питань верховенства права КМЄС Віллє Лахті.

Крім цього, під час вебінару розглядалися питання щодо правових основ для притягнення до відповідальності у зв’язку з COVID-19 в різних країнах світу.

izobrazhenie_viber_2020-03-27_11-07-21 izobrazhenie_viber_2020-03-27_11-17-57 izobrazhenie_viber_2020-03-27_11-39-10

izobrazhenie_viber_2020-03-27_11-16-34

Перейти до вмісту