• Українська
  • English
×

МАЙСТЕР-КЛАС ПРАКТИЧНОГО ПРАЦІВНИКА КОНСТИТУЦІЙНОГО СУДУ УКРАЇНИ ДЛЯ КУРСАНТІВ ОДУВС

3В Одеському державному університеті внутрішніх справ з метою реалізації стратегії університету з наближення теоретичних знань до практики, закріплення у курсантів ОДУВС практичних знань та навичок, а також з метою їх виховання у дусі поваги до законів та патріотичного ставлення до Конституційних цінностей України, кафедрою теорії та історії держави і права було проведено майстер-клас за участю головного наукового консультанта, Судді Конституційного Суду України Юрія Ірхі.

4Вказаний захід був проведений для курсантів 2 та 4 курсів у межах навчальної дисципліни «Конституційне право України» за темою: «Конституційно-правові основи забезпечення Національної безпеки та оборони України». Працівником Конституційного Суду України було проведено повноцінну аудиторну лекцію з питань Конституційного будівництва, історії його становлення та розвитку, особливості функціонування в умовах Євроінтеграції. Ю.Б. Ірха, враховуючи специфіку підготовки поліцейських, зосередив увагу курсантів на практиці захисту та дотримання конституційних прав та свобод громадян. Важливу увагу спеціаліст з Конституційного права приділив захисту Національної безпеки та оборони країни. Виділив основні напрями діяльності у цій сфері працівників правоохоронних органів, зокрема, Національної поліції. Зосередив увагу на виявленні, припиненні та профілактиці правопорушень у сфері забезпечення Конституційного ладу та Національної безпеки і оборони, територіальної цілісності країни.

5Майстер-клас викликав велику зацікавленість серед курсантів та науково-педагогічного складу кафедри теорії та історії держави і права. Враховуючи інтерес до лекції, у курсантів та науковців з’явилося багато запитань до фахівця з Конституційного Суду України, на які він із задоволенням відповів. Після лекції Ю.Б. Ірха відмітив високу обізнаність курсантів ОДУВС у галузі Конституційного права і актуальність заданих ними запитань.

Після завершення майстер-класу Ю.Б. Ірха презентував на кафедру результати своїх наукових здобутків, копії рішень Конституційного Суду України та інші навчально-методичні матеріали, які представники кафедри прийняли рішення запровадити у навчальний процес та у наукову діяльність університету.

Перейти до вмісту