• Українська
  • English
×

В університеті діє навчально-тренувальний кол-центр лінія “102”

В Одеському державному університеті внутрішніх справ для відпрацювання практичних навичок реагування на факт повідомлення інформації на лінію 102 обладнано спеціальний навчальний клас колл-центр «102» та закріплена за ним профілююча аудиторія. Аудиторія оснащена сучасними технічними засобами, що дозволяють курсантам спостерігати в онлайн режимі за робочим місцем оператора служби 102, робочим місцем диспетчера, реагуванням наряду патрульної поліції та правильністю заповнення службової документації. Під час проведення практичних занять курсантам пояснюється принцип роботи та технічні характеристики планшетів і бодікамер, якими на сьогоднішній день оснащені наряди патрульної поліції.

img_5804img_5809Заняття проводяться для курсантів університету. Методика проведення даного заняття передбачає розподіл їх на підгрупи та подальша робота на трьох локаціях, за якими можна спостерігати на екрані, що знаходиться в аудиторії: перша локація – робоче місце оператора служби 102, друга локація – робоче місце диспетчера та третя локація – знаходження наряду патрульної поліції. Курсанти, які не задіяні на вказаних локаціях, спостерігають за роботою своїх колег в онлайн режимі.

Наприкінці практичного заняття з курсантами обговорюються помилки, які були допущені під час роботи на локаціях. Логічним продовженням цих практичних занять є подальше відпрацювання дій наряду патрульної поліції  та робота слідчо-оперативної групи на інших локаціях.

За проведенням занять на вказаних локаціях закріплені викладачі кафедри адміністративної діяльності поліції факультету підготовки фахівців для підрозділів превентивної діяльності.

Перейти до вмісту