• Українська
  • English
×

Курсантка ОДУВС показала блискучі результати розшукової роботи під час практики

164 сантиметри суцільного позитиву, оздобленого глибокими зеленими очима, чарівною посмішкою, стрункою статурою та блондинистим волоссям. Ви думаєте, це образ моделі? Ні, це Вікторія Саніна, курсантка 4-го курсу Херсонського факультету Одеського державного університету внутрішніх справ, яка вже влітку цього року після отримання диплому про вищу юридичну освіту прийде на службу в карний розшук.

З пропозицією про її заохочення за бездоганно виконані оперативні завдання під час стажування керівництво ГУНП в Херсонській області звернулося до ректора ОДУВС В’ячеслава Аброськіна. Ну що ж такого видатного могла зробити ця тендітна дівчина, що ще на етапі навчання заслужила на такі високі оцінки професіоналів?

6a5a9cc7-7e3e-473c-ada4-23f706ce4fc4Так сталося, що ще у грудні 2019 року в Дніпровському відділенні поліції Херсонського ВП зареєстрували повідомлення про смерть чоловіка у приміщенні приймального відділення районної лікарні. У десятиденний термін встановити його особу силами штатних працівників відділку поліції не вдалося. Так той чоловік і значився за обліками як невстановлена особа. На початку квітня поточного року Вікторія Саніна, яка в Дніпровському ВП проходила стажування, отримала фотокартку померлого та долучилися до проведення розшукових заходів. Оперативна вдача, як звісно, любить цілеспрямованих. Вікторія наполегливо, вулиця за вулицею, будинок за будинком повторно обходила мікрорайон та спілкувалася з людьми. Саме під час такого спілкування одна з місцевих мешканок і впізнала чоловіка.

Хочеться розказати ще про одну маленьку оперативну перемогу, яка записана в архів майбутнього розшуковця Вікторії Саніної. Наприкінці березня в річці Дніпро виявили труп жінки. За даними судового експерта потерпіла перебувала у воді не менше двох місяців. Під час першочергових дій проводилося дактилоскопіювання, але через великий час перебування трупа у воді це було майже неможливо. Вирішувалося питання про проведення експертизи із поновлення папілярних візерунків пальців рук. Вікторія, яка була присутня при огляді трупа, звернулася з проханням спробувати зняти відбитки і зробила це особисто. Результатом були здивовані усі: не зважаючи на усі моторошні обставини відбиток з одного пальця все ж таки вдалося зняти. І нехай це не стало вирішальним фактором при встановленні особи жінки, але дівчина знову доказала свою готовність до служби в Нацполіції.

Після таких історій хочеться ближче познайомитися з героїнею матеріалу. Виявилося, що нічого надзвичайного у неї немає.

«Перед вибором майбутньої професії я ніколи не вагалася, чітко знала, що хочу і що буду робити у майбутньому», – розповідає Вікторія. Звідси і зважений вибір навчального закладу, і старанність в навчанні, і наполегливість у досягненні поставлених цілей. Серед батьків чи родичів немає нікого, хто був би пов’язаний з правоохоронними органами. І це ще одна загадка Вікторії Саніної, яка не боїться зловмисників чи трупів, проте намагається побороти панічний страх павуків.

На думку начальника оперативно-довідкового сектора розшуку безвісти зниклих громадян УКР ГУНП в Херсонській області підполковника поліції Лесі Базильової, у цієї безстрашної дівчини велике майбутнє оперативника-професіонала. На її повернення після отримання диплому вже чекають у відділенні поліції.

Перейти до вмісту