• Українська
  • English
×

Курсанти ОДУВС відвідали виставку “Блокпост пам’яті”

img_4809img_47965 листопада з метою національно-патріотичного виховання  курсанти 3-го курсу факультету підготовки фахівців для органів досудового розслідування Одеського державного університету внутрішніх справ під керівництвом фахівця факультету підполковника поліції Сергія Терещенка та завідувача кафедри цивільно-правових дисциплін полковника поліції  Віктора Маковія відвідали виставку “Блокпост пам’яті” у Військово-історичному музеї оперативного командування Південь. 

img_4835img_4826“Блокпост пам’яті” – пересувна виставка, яка присвячена загиблим захисникам України. Експозиція виставки представлена у 34 вітринах, де зібрано понад 400 експонатів. Серед них — документи та речі загиблих військовослужбовців ЗС України, бійців добровольчих батальйонів, Національної Гвардії та підрозділів МВС. Речі багатьох загиблих військових було зібрано під час реалізації гуманітарного проєкту Збройних Сил України «Евакуація-200», інші — передали рідні загиблих.

img_4805img_4839Під час відвідування виставки була проведена цікава зустріч із її організатором – Павлом Олександровичем Нетьосовим, Головою правління Міжнародної асоціації дослідників фортифікації “Цитадель”, одним з керівників волонтерських груп місії «Евакуація-200» в 2014—2015 роках.

Під час зустрічі Павло Нетьосов розповів курсантам про роботу міжгалузевої системи ДНК-ідентифікації, яка дозволяє встановлювати особи загиблих шляхом зіставлення з ДНК-профілів фрагментів тіл з даними родичів, які розшукують своїх близьких, зниклих безвісти в зоні АТО. Також він окремо зазначив про важливу та відповідальну роль слідчих в діяльності робочих груп, створених у слідчих підрозділах Національної поліції, які займаються прийняттям звернень про img_4844img_4813безвісне зникнення та викрадення осіб у зоні проведення АТО та ООС і ведуть досудові розслідування по кримінальних провадженнях за фактами вчинення терористичних актів відносно цивільного населення тимчасово окупованих територій України, а також загибелі військовослужбовців у зоні проведення АТО та ООС.

Адже тільки завдяки високопрофесійній та відповідальній роботі слідчого родичі зниклих безвісти героїв можуть жити, не втрачаючи надію дізнатися про долю своїх близьких, місце та обставини загибелі, місце поховання, а також отримати останки загиблого.

    img_4814 img_4815 img_4817  img_4827   img_4841 img_4842

Перейти до вмісту