• Українська
  • English
×

Курсанти ОДУВС відвідали Одеський національний академічний театр опери та балету

27 жовтня 2017 року курсанти 1-го курсу факультету № 2 Одеського державного університету внутрішніх справ переглянули оперу-балет за повістю Миколи Гоголя «Вій» у Одеському національному академічному театрі опери та балету.

Повість «Вій» – одне з найбільш містичних творів Миколи Гоголя.  У примітці до книги Гоголь написав, що повість «є народним переказом», яке він передав саме так, як чув, нічого не змінивши. Тим часом, дослідниками досі не знайдено жодного твору фольклору, яке точно нагадувало б «Вій».

Ім’я фантастичного підземного духу – Вія, було придумано письменником в результаті з’єднання імені володаря пекла «залізного Нія» (з української міфології) і українського слова «вія» – повіки. Звідси – довгі віки гоголівського персонажа.

У «Вії» письменникові вдалося створити дивовижний контраст похмурого сюжету і іронічного ставлення до героїв.

Тож цікавим видалось з’єднання опери-балету і хореографічної сцени. Вистава наповнена містичним змістом, який передається за допомогою музики, живопису, хореографії, голосу.

Після заходу наші вихованці обмінювались надзвичайними враженнями, які отримали під час культурного відпочинку, дякуючи за таке неймовірне та яскраве дозвілля.

Перейти до вмісту