• Українська
  • English
×

Курсанти ОДУВС відвідали Астрономічну обсерваторію

21 квітня 2018 року в рамках Міжнародного дня астрономії курсанти 1-го курсу факультету № 3 Одеського державного університету внутрішніх справ відвідали Астрономічну обсерваторію Одеського національного університету імені І.І. Мечникова.

День астрономії відзначають у всьому світі. Особливо активну участь у ньому беруть різні астрономічні клуби, планетарії, наукові центри і обсерваторії, де проводяться Дні відкритих дверей, демонструються можливості сучасних телескопів та інших оптичних приладів, влаштовуються публічні покази зоряного неба.

Основною метою свята астрономи вважають популяризацію науки про космос, прищеплення інтересу до неї.

Під час проведення заходу в лекторії «Планетарій» курсанти прослухали пізнавальну лекцію наукового співробітника обсерваторії Османа Шахруханована на тему «Планети, зірки, галактика та космічні дослідження». А вже після цього вихованці мали нагоду поспостерігати за планетою Венера та Місяцем, завдяки телескопу, який виготовлено понад століття тому та успішно функціонує до теперішнього часу.

Тож, по закінченню цікавої екскурсії Астрономічною обсерваторією курсанти вишу зробили пам’ятні фото та щиро дякували за нові яскраві враження.

Перейти до вмісту