• Українська
  • English
×

Екскурсія Поясом Слави для учнів Чорноморської гімназії № 1

04 травня 2018 року, напередодні урочистих дат – Дня пам’яті та примирення і 73-ї річниці Дня Перемоги над нацизмом, які відзначаються 8 та 9 травня, курсанти Одеського державного університету внутрішніх справ провели екскурсію Поясом Слави для учнів Чорноморської гімназії № 1.

Курсанти 2-го курсу факультету № 3 рядові поліції Максим Поляков та Владислав Степенко розповіли гімназистам про монументи Поясу Слави, які зведені в 1964-1967 роках на колишніх рубежах героїчної оборони Одеси, та про те, як героїчно захищали Одесу викладачі та курсанти Одеської школи міліції.

У серпні 1966 року в ознаменування 25-річчя оборони Одеси під час війни навколо міста був закладений зелений пояс Слави. У степу, де проходив головний рубіж оборони, де 73 дня на смерть стояли солдати, моряки і ополченці Одеського оборонного району, які захищали Одесу від 300-тисячної армії фашистів, по 60-кілометровій дузі встановлено пам’ятники, обеліски, побудовані меморіальні комплекси поблизу сіл Григорівки, Нової Дофінівки, Олександрівки, Августівки, Прилиманського, Нерубайського, Кургана Слави біля заводу “Центроліт”, села Гніляково та станції Дачне, на східній та західній околицях села Дальник та Меморіального комплексу 411-ї батареї.

Поринаючи до історичної сторінки нашого університету тодішнього часу, нагадаємо, що викладачі та курсанти Одеської школи міліції у дні запеклої боротьби грудьми стали на захист рідного міста і до останніх днів мужньо несли бойову вахту на важливих і відповідальних ділянках його оборони.

Відзначаючи героїзм і мужність, проявлені працівниками міліції в обороні міста Одеси, та за заслуги перед Батьківщиною, у 1967 році міліцію міста Одеси було нагороджено медаллю «За оборону Одеси».

Тож, захід видався досить насиченим та сформував серед учнів розуміння неоціненного подвигу тих, хто поклав своє життя заради миру.

     

Перейти до вмісту