• Українська
  • English
×

Курсанти ОДУВС переглянули балетну постанову «Баядерка»

18 березня 2018 року курсанти Одеського державного університету внутрішніх справ відвідали Одеський національний академічний театр опери та балету.

Курсанти 1-го курсу факультету № 3  переглянули  балетну постанову в 3-х діях «Баядерка».

Балет «Баядерка» по праву вважається одним з кращих ліричних творів балетмейстера Маріуса Петіпа. Йому вдалося разом з драматургом і лібретистом Сергієм Худековим втілити на сцені містику і окультні науки таємничого Сходу, а найголовніше – вони змогли донести до глядача неповторний світ людських почуттів.

За сюжетом чарівна храмова танцівниця Баядерка Нікія гине через зраду коханого. Боги руйнують храмово-палацовий світ Раджі, розгнівані клятвопорушенням воїна Солора, ховаючи під уламками всі недоліки людства. Сам же Солор відправляється з Нікією в царство тіней, де його чекає вічне життя за межею дійсності.

«Баядерку» не даремно називають парадним балетом, адже сам сюжет наштовхує на вчинення неймовірних постановочних рішень. Сценографія передає дивовижний колорит екзотичної природи, розкіш палаців і храмів. До того ж, хореографія, створена багато років тому Маріусом Петіпом і оновлена його послідовниками, поєднує в собі широкий спектр характерних епізодів з дивовижною стилізацією східних танців та класичної хореографії, віртуозними сольними варіаціями і ансамблями.

Справжня перлина «Баядерки» – це «акт тіней» – видовищна хореографічна композиція за участю всього жіночого складу балету. Синхронне виконання примхливого та захоплюючого танцю мешканок потойбічного світу справляє незабутнє враження.

Тож, вистава в кращих традиціях східної культури залишила незабутні враження у курсантів вишу.

Перейти до вмісту