• Українська
  • English
×

КУРСАНТИ ХЕРСОНСЬКОГО ФАКУЛЬТЕТУ ВПЕРШЕ БРАЛИ УЧАСТЬ У ЧЕМПІОНАТІ ОБЛАСНОГО ГУНП ЗІ СЛУЖБОВОГО ДВОБОРСТВА

27 квітня 2018 року в с. Степанівка (адміністративно-територіально входить до складу м. Херсона) відбулися змагання зі службового двоборства серед атестованого складу органів, підрозділів поліції та інших силових структур Херсонської області, котрі проводились за ініціативи обласного ГУНП.

Змагання проходили на базі стрілецького полігону ГУНП в Херсонській області (Рожнівський кар’єр поблизу с. Степанівка) і мали за мету подальше поліпшення фізичної та вогневої підготовки особового складу, сприяння розвитку та підвищення рівня майстерності з професійно-прикладних видів спорту серед працівників силових структур, а також пропаганда здорового способу життя серед правоохоронців.

Участь у чемпіонаті брали 15 команд правоохоронних органів та підрозділів поліції Херсонської області – команди Херсонського, Бериславського, Генічеського, Новокаховського та Каховського відділів поліції, Головного управління Національної поліції, Державної фіскальної служби та Державної служби з надзвичайних ситуацій, прокуратури Херсонської області, обласних управлінь поліції охорони та патрульної поліції, Херсонського факультету Одеського державного університету внутрішніх справ та Державної прикордонної служби України.

Кожна команда складалася з трьох працівників з числа атестованого складу (два чоловіки − по одному у вікових категорія до 30 та 30+ років і одна жінка без врахування вікових груп). Команду Херсонського факультету представляли підполковник поліції В’ячеслав Попов (фахівець групи організації служби), курсанти 3 курсу рядовий поліції Владислав Бородавка та рядовий поліції Олена Тунік.

На початку турніру учасників команд привітав начальник відділу професійного навчання Управління кадрового забезпечення обласного главку поліції Ігор Башарін, побажав спортсменам продемонструвати свою майстерність та найкращі вольові якості на шляху до перемоги. Фахівці тренінгового центру провели цільовий інструктаж щодо поводження з вогнепальною зброєю під час змагань.

Змагання проводились за двома видами вправ: крос 3 км і вправа зі стрільби (по 5 пострілів після 1-го та 2-го кілометрів, відстань − 25 м, мішень №2 (грудна).

За підсумками змагань перше місце посіла команда ГУНП в Херсонській області, друге − спецпідрозділ «Корд», третє − Управління патрульної поліції. Команда Херсонського факультету ОДУВС, котра вперше брала участь у таких змаганнях, стала сьомою. В особистому заліку курсант В. Бородавка став п’ятим.

Командам-переможцям та кращим стрільцям і легкоатлетам начальник Управління кадрового забезпечення ГУНП в Херсонській області Микола Кучерявий та перший заступник Голови ГО «ХООФСТ «Динамо» України Руслан Русаль вручили кубки, медалі, грамоти та цінні подарунки.

Участь у таких спортивно-масових заходах також виявляє й деякі навчальні та організаційні недоліки. Не дивлячись на достойний (хоча й посередній порівняно з практичними підрозділами) результат участі курсантів та працівників факультету у змаганнях з використанням вогнепальної зброї, можна зробити висновок про необхідність подальшого вдосконалення як вогневої, так і загальної фізичної підготовки постійного і перемінного складу підрозділу.

У свою чергу, набувши початкового досвіду участі у службовому двоборстві, курсанти Херсонського факультету з новими силами продовжують тренуватися і з нетерпінням очікують на наступні змагання.

Тарас Вайда, Херсонський факультет

Перейти до вмісту