• Українська
  • English
×

КУРСАНТИ ХЕРСОНСЬКОГО ФАКУЛЬТЕТУ ВІДСВЯТКУВАЛИ МІЖНАРОДНИЙ ДЕНЬ СТУДЕНТСЬКОГО СПОРТУ ЧЕРГОВИМИ ПЕРЕМОГАМИ

01-ura02-pered-flesh-mobom-kopiya20 вересня курсанти Херсонського факультету брали участь в обласному спортивно-масовому заході, котрий в цей день одночасно проводився в усіх регіонах України − флеш-мобі та спортивних змаганнях з нагоди Міжнародного дня студентського спорту. Це свято було започатковано Генеральною конференцією ЮНЕСКО за ініціативою Міжнародної федерації студентського спорту. Захід покликаний привернути увагу та підвищити значущість спорту в навчальних закладах та залучити до своїх лав прихильників здорового способу життя, сприяти його популяризації і розвитку. Рухомий спосіб життя, фізична культура і спорт є надійним джерелом доброго настрою і оптимізму, здоров’я і довголіття.

Безпосередніми організаторами заходу виступив Комітет з фізичного виховання та спорту Міністерства освіти і науки України (листи від 26.07.2019 № 02.02-14/587 та від 11.09.2019 № 02.02-14/683), а в регіоні − Херсонське обласне відділення цього центрального профільного органу (лист від 16.09.2019 № 302).

0506Учасниками спортивного свята, крім студентів і курсантів, були науково-педагогічні працівники та керівники фізичного виховання ЗВО області, очільники профільних підрозділів обласної держадміністрації, поважні гості та інші бажаючі.

За активної підтримки керівництва Херсонського факультету для участі у масовому заході від нашого навчального закладу було забезпечено присутність 18 курсантів, а в цілому у цьому масовому заході брали участь більше сотні студентів та курсантів усіх закладів вищої освіти − університетів, академії, інститутів, технікумів (коледжів), вищих професійних училищ обласного центру. Крім спортивних змагань програмою заходу були передбачені вокальні та хореографічні композиції, а також показові виступи спортсменів з демонстрацією прийомів теквондо та спаринги боксерів.

Флеш-моб (з англ. flashmob − «блискавична юрба»: flash − блискавиця, спалах, mob − скорочене й усічене з лат. mobilisvulgus − рухливий натовп, юрба) − це несподівана поява групи людей в заздалегідь запланованому місці з метою виконання певних дій.

0304Місце проведення флеш-мобу − комплексний спортивний майданчик Херсонського політехнічного коледжу. Після урочистого відкриття свята та реєстрації спортсменів відбулося безпосередньо й виконання самої вправи − «Jump Squats» (стрибки з напівприсяду). Її масове виконання в межах цього заходу (флеш-мобу) проводилося без урахування часу і без досягнення максимальної кількості разів учасниками кожної окремої команди. Після завершення змагань здійснювалось фотографування колективів фізичної культури на згадку та надавались інтерв’ю місцевим засобам масової інформації.

У рамках програми святкування Міжнародного дня студентського спорту проводився також естафетний забіг на алеї паркової зони. В естафетному бігу (зустрічний біг 100 м) команда юнаків та команда дівчат Херсонського факультету посіли 2 місця.

Також цього дня відбувся старт ХV Універсіади Херсонської області змаганнями з настільного тенісу серед команд юнаків та дівчат ЗВО Херсонської області. У змаганнях збірні команди факультету були представлені у складі двох юнаків та двох дівчат кожна, які гідно боролися за звання кращого спортивного колективу серед ЗВО області з цього виду спорту.

За результатами ігор вперше для Херсонського факультету команда дівчат-спортсменів підрозділу (рядові поліції Яблоновська Анастасія та Козловська Вікторія) здобула золоті медалі. Команду дівчат відзначено відповідними дипломами та медалями Херсонського обласного відділення Комітету з фізичного виховання та спорту МОН України. Команда хлопців (рядові поліції Вітовецький Олександр та Сидоров Максим) посіла третє призове місце.

Проректор державного університету − декан Херсонського факультету Олексій Соловей в урочистій обстановці перед вишикуваним перемінним складом підрозділу на стройовому плацу привітав учасників переможців та призерів змагань з перемогами.

Приєднуємося до вітань, бажаємо курсантам вдачі й успіху та подальших спортивних досягнень.

Спортсмени факультету продовжують тренуватися і готуються до наступних виступів на спортивних змаганнях − першостях з легкоатлетичного кросу та волейболу, котрі вже найближчим часом будуть проводитись за програмою обласних студентських  ігор.

Тарас Вайда, Херсонський факультет

estafeta-2-mistsekozlovskasidorovhf-oduvs-divchatahf-oduvs-yunakiyablonovskavitovetskij

Перейти до вмісту