• Українська
  • English
×

Курсанти Херсонського факультету ОДУВС відвідали Херсонський науково-дослідний експертно-криміналістичний центр МВС України

212 липня в ході ознайомчої практики курсанти 1-го курсу Херсонського факультету ОДУВС мали змогу дізнатись про роботу Херсонського науково-дослідного експертно-криміналістичного центру МВС України.

3Співробітники НДЕКЦ презентували роботу дослідних лабораторій, кімнат для зберігання об’єктів експертних досліджень, розповіли про права та обов’язки судового експерта в Україні, про перспективні напрямки криміналістичних досліджень тощо.

Цікавою була презентація документознавчої експертизи, в ході якої були представлені також напрацювання зарубіжних колег-криміналістів. Спеціаліст НДЕКЦ ознайомила курсантів з методикою виявлення підробних документів та паперових грошей.

4Курсанти відвідали окремі лабораторії НДЕКЦ, де експерти з різних галузей ознайомили з особливостями проведення експертних досліджень.

Працівники сектору дослідження зброї розповіли про особливості проведення балістичної експертизи, техніку відстрілу зразків та продемонстрували зразки вогнепальної зброї промислового та кустарного виробництва.

У відділі дослідження матеріалів, речовин та виробів експерти розповіли курсантам про особливості дослідження матеріалів при ДТП, основні методики розпізнавання наркотичних та психотропних речовин та ін.

Працівники кожного з відділів НДЕКЦ вичерпано відповідали на всі запитання курсантів.

567

Перейти до вмісту