• Українська
  • English
×

КУРСАНТИ ХЕРСОНСЬКОГО ФАКУЛЬТЕТУ БРАЛИ УЧАСТЬ У ЗМАГАННЯХ З НАГОДИ СВЯТКУВАННЯ ДНЯ ФІЗИЧНОЇ КУЛЬТУРИ І СПОРТУ

7 вересня курсанти Херсонського факультету брали участь у фестивалі спорту з нагоди святкування Дня фізичної культури і спорту − поєднання культурно- та спортивно-масових заходів, які відбулися на площі Свободи обласного центру. У відповідності до Указу Президента України від 29 червня 1994 року № 340/94 в нашій державі День фізичної культури і спорту відзначається у другу суботу вересня.

02-img_20180907_123211OLYMPUS DIGITAL CAMERAОрганізаторами свята виступили Херсонська обласна державна адміністрація (Управління з питань фізичної культури та спорту і Управління освіти та науки), а також Херсонське обласне відділення Комітету фізичного виховання та спорту МОН України та ГО «Херсонська обласна організація ФСТ «Динамо» України».

Програма фестивалю спорту передбачала проведення протягом 7-9 вересня 2018 року різноманітних спортивних заходів. Зокрема, 7 вересня проведено чемпіонат області з вуличного баскетболу 3х3 (стрітболу). Збірну команду Херсонського факультету представляли рядові поліції Єлісей Талов, курсант 404 навчального взводу; Владислав Марцін, курсант 404 навчального взводу; Бучко Данило, курсант 202 навчального взводу та Дмитро Захарченко, курсант 406 навчального взводу. В чемпіонаті брали участь 24 команди. На жаль, наша команда до фіналу не дійшла.

OLYMPUS DIGITAL CAMERAOLYMPUS DIGITAL CAMERAТакож збірна спортсменів  Херсонського факультету з армреслінгу брала участь у змаганнях з цього виду спорту. Команду представляли рядові поліції Владислав Євдокімов, курсант 407 взводу; Артем Дмитрик, курсант 309 взводу; Василь Бойко, курсант 309 взводу та Євгеній Сорокотяга, курсант 309 взводу, Пономаренко Владислав, курсант 203 взводу; Владислав Бородавка, курсант 406 взводу. В цілому команда посіла достатньо достойне 4 призове місце серед 18 команд-учасників.

Усіх учасників змагань, які представляли наш навчальний заклад, привітав проректор державного університету − декан Херсонського факультету Олексій Соловей і побажав подальших успіхів у спорті й навчанні.

Також згідно з програмою фестивалю спорту в п’ятницю 7 вересня 2018 року проводились спортивно-мистецьке свято «Ми − українці», фестиваль єдиноборств «Традиції вічні». А в суботу та неділю (8-9 вересня 2018 року) був організований чемпіонат області з кросфіту.

03-img_20180907_14441005-img_20180907_132951На площі Свободи керівниками Херсонської обласної державної адміністрації були відзначені кращі спортсмени, тренери та викладачі фізичного виховання регіону. Зокрема, за сумлінну плідну працю, вагомий особистий внесок у розвиток фізичної культури і спорту  серед студентської молоді Почесною грамотою Херсонського обласного відділення Комітету фізичного виховання та спорту МОН України нагороджено завідувача кафедри спеціальної фізичної та вогневої підготовки Херсонського факультету кандидата педагогічних наук доцента Тараса Вайду.

Приєднуємось до привітань учасників змагань, які активно брали участь у змаганнях, а також нагородження керівника профільної кафедри в галузі фізичного виховання та спорту, побажаємо всім спортсменам натхнення для щоденних тренувань й досягнення нових спортивних висот.

OLYMPUS DIGITAL CAMERAOLYMPUS DIGITAL CAMERAВарто зазначити, що на кафедрі спеціальної фізичної та вогневої підготовки Херсонського факультету працюють два майстри спорту України з самбо і дзюдо, а саме: старший викладач майор поліції Ніна Голенко та старший викладач Андрій Зіньковський, один майстер спорту України з військово-спортивного багатоборства (прикладна стрільба) майор поліції Олександр Каменщик, майстер спорту України міжнародного класу з таеквандо (ІТФ) Анастасія Семенова, яких керівник факультету Олексій Соловей привітав з Днем фізичного виховання та спорту.

Участь курсантів Херсонського факультету в спортивних змаганнях серед команд силових структур Херсонської області сприяє обміну досвідом молодих спортсменів, комунікації зі студентами інших ЗВО, з працівниками практичних підрозділів ГУНП та інших силових відомств регіону, підвищенню спортивної майстерності та загальному оздоровленню правоохоронців, а також є наочною формою профорієнтаційної роботи серед населення щодо діяльності відомчого ЗВО МВС України в м. Херсоні.

Вітаємо всіх з Днем фізичної культури та спорту, бажаємо кожному міцного здоров’я й довголіття.

Херсонський факультет

04-img_20180907_144545OLYMPUS DIGITAL CAMERAOLYMPUS DIGITAL CAMERA

Перейти до вмісту