• Українська
  • English
×

Курсант-випускник Одеського державного університету внутрішніх справ «на гарячому» затримав правопорушника

Сьогодні, 22 червня, повертаючись з ранкової пробіжки о 05.20 ранку, курсант 4-го курсу факультету підготовки фахівців для органів досудового розслідування Одеського державного університету внутрішніх справ рядовий поліції Олександр Сікорський на перетині вулиць Базарної та Щепного провулку помітив чоловіка, який тягнув кабель, намагаючись його змотати докупи.

Зрозумівши, що скоєно крадіжку, курсант почав допитуватися у чоловіка, звідки в нього така кількість кабелю. Чоловік спочатку переконував Олександра, що він тут ні до чого і в усьому винен його товариш, але, зрозумівши, що хлопець налаштований рішуче, кинувся втікати. Наздогнавши правопорушника, курсант повідомив про затримання на лінію 102. Очікуючи на прибуття патрульних, молодому поліцейському вдалося встановити інформацію про спільників крадія.

Як з’ясувалося згодом, правопорушник, 1991 року народження, раніше вже був засуджений за ст. 309 Кримінального кодексу України і до нього було застосовано умовно-дострокове звільнення від покарання, термін якого ще не завершився. За даним фактом відкрито кримінальне провадження за ст. 185 КК України (Крадіжка).

Тож, пильність, небайдужість, професійні дії та навички, отримані в Одеському державному університеті внутрішніх справ, допомогли курсанту-випускнику затримати правопорушника «на гарячому». До речі, це вже не перше затримання Олександра за період навчання в університеті. У листопаді минулого року курсант затримав правопорушника за скоєння розбійного нападу на особу з метою заволодіння чужим майном.

Перейти до вмісту