• Українська
  • English
×

КУРСАНТ ХЕРСОНСЬКОГО ФАКУЛЬТЕТУ СТАВ СРІБНИМ ПРИЗЕРОМ ЧЕМПІОНАТУ УКРАЇНИ ЗІ СПОРТИВНОГО ОРІЄНТУВАННЯ

04-received_245898282411494503-received_234614825566236218-19 травня в смт Берегомет (Чернівецька область) проходив Чемпіонат України зі спортивного орієнтування (рогейн 24 год), котрий проводила Федерація спортивного орієнтування України.

Всього у змаганнях брали участь біля 250 спортсменів з різних регіонів України − міст Черкаси, Івано-Франківськ, Київ, Чернігів, Південноукраїнськ, Херсон та ін.

Місце проведення змагань − мальовничі ландшафти Чернівецької області. У складі збірної команди Херсонської області брав участь курсант 3 курсу рядовий поліції Денис Прохода. У віковій групі Ч20 (чоловіки до 20 років) представник Херсонського факультету ОДУВС посів 2 призове місце.

01-received_313169859605071Рогейн − вид спорту, в якому команди за допомогою карти і компаса повинні за певний контрольний час (від кількох годин до однієї доби) набрати найбільшу кількість очок за проходження по вибору контрольних пунктів з числа наявних у районі змагань і позначених на карті.

diplom-prohodaЗавдяки участі у змаганнях в учасників удосконалюється спортивна майстерність (витривалість, навички орієнтування на місцевості, координація дій та комунікація між членами команди, чіткість виконання завдання, швидкість реакції тощо). Варто відзначити, що за 24 години Денис подолав 105 км.

Оргкомітетом змагань спортсмен-призер нагороджений медаллю та дипломом.

На стройовому плацу навчального закладу проректор державного університету − декан Херсонського факультету Олексій Соловей привітав курсанта зі спортивною перемогою у турнірі.

Приєднуємося до вітань призера змагань та бажаємо йому подальших успіхів у навчанні та чергових спортивних перемог.

Тарас Вайда, Херсонський факультет

Перейти до вмісту