• Українська
  • English
×

Круглий стіл з питань службово-бойової підготовки як основи професійної діяльності поліцейських

15 листопада в Одеському державному університеті внутрішніх справ проведено засідання круглого столу за темою: «Службово-бойова підготовка як основа професійної діяльності поліцейських».

Організатором наукового заходу виступила кафедра тактико-спеціальної, вогневої та фізичної підготовки університету.

До обговорення тематики «круглого столу» долучилися практичні працівники «КОРД» ГУНП в Одеській області, батальйону поліції особливого призначення ГУНП в Одеській області, відділу професійного навчання управління кадрового забезпечення ГУНП в Одеській області, Управління патрульної поліції в Одеській області, а також спеціаліст з питань проведення тренінгів КМЄС Роман Андружко, президент міжнародної федерації стрільби та силового фітнесу Дмитро Тесля та керівник навчального центру SAR, голова національної ради охорони здоров’я та безпеки Микита Карпенко.

Відкрив захід ректор університету В’ячеслав Аброськін, який привітав присутніх гостей та зазначив, що плідне науково-теоретичне забезпечення та нормативно-правове регулювання правоохоронної діяльності Національної поліції України в питаннях тактико-спеціальної підготовки, тактичної медицини, застосування заходів примусу та вогнепальної зброї може відіграти важливу роль у забезпеченні публічної безпеки на всій території України та оптимізувати проведення операції об’єднаних сил в Донецькій та Луганській областях. «Успіх у зазначеній протидії значною мірою залежить від професіоналізму, майстерності, досвіду та рівня службово-бойової підготовки кожного поліцейського Національної поліції України», – наголосив очільник вишу.

У ході роботи круглого столу були розглянуті та обговорені теоретичні, методичні і практичні проблеми службової та професійної підготовки працівників Національної поліції України.

Проректор університету Сергій Кузніченко відмітив важливість даного заходу та наголосив, що службово-бойова діяльність є фундаментальною наукою, яка повинна надавати рекомендації для практичних працівників Національної поліції України.

У свою чергу, проректор університету Олександр Поліщук звернув увагу на удосконалення навиків та вмінь під час службово-бойової діяльності працівників Національної поліції України та курсантів закладів вищої освіти системи МВС України.

Завідувач кафедри тактико-спеціальної, вогневої та фізичної підготовки Володимир Дулгер у своєму виступі запропонував запровадити підсумковий контроль у формі комплексного іспиту з таких навчальних дисциплін, як: «Тактико-спеціальна підготовка», «Вогнева підготовка», «Спеціальна фізична підготовка», «Тактична медицина» із залученням практичних працівників Національної поліції України.

Президент міжнародної федерації стрільби та силового фітнесу Дмитро Тесля висунув пропозицію щодо покращення системи вогневої підготовки шляхом збільшення кількості навчальних годин та застосування передового досвіду зарубіжних країн, зокрема Сполучених Штатів Америки.

У свою чергу, керівник навчального центру SAR Микита Карпенко наголосив на важливості тактичної медицини, а також запровадженні новітніх технологій та виробленні алгоритму надання домедичної допомоги працівниками Національної поліції України.

Спеціаліст з питань проведення тренінгів КМЄС Роман Андружко запропонував розробити програму забезпечення громадської безпеки працівниками Національної поліції України спільно з військовослужбовцями Національної гвардії.

Практичні працівники «КОРД» та батальйону поліції особливого призначення ГУНП в Одеській області відмітили якісну фізичну підготовку курсантів ОДУВС під час відкритого заняття з вогневої та фізичної підготовки.

Начальник відділу професійного навчання управління кадрового забезпечення ГУНП в Одеській області Максим Лимар зазначив, що слід налагодити взаємодію між працівниками відділу професійного навчання управління кадрового забезпечення ГУНП та викладачами ОДУВС у рамках професійної підготовки працівників Національної поліції України та використовувати відеоматеріали під час занять зі службово-бойової підготовки.

Під час заходу увазі присутніх були продемонстровані відкриті заняття з вогневої підготовки, тактико-спеціальної та фізичної підготовки під керівництвом досвідчених викладачів вишу.

Активне обговорення актуальних питань відбувалося у дружній робочій атмосфері, а на завершення заходу всі присутні зробили пам’ятне фото на згадку.

 

Перейти до вмісту