• Українська
  • English
×

Книжкова виставка до дня народження Великого Кобзаря

В бібліотеці університету оформлено тематичний стенд до Дня народження національного генія і пророка, духовного батька українства Тараса Григоровича Шевченка.

Поезію Тараса Шевченка перекладено більш ніж ста мовами світу. Один із 300 кратерів Меркурія отримав ім’я Тараса Григоровича. Діаметр кратера Т. Г. Шевченко – 137 кілометрів. 1384 пам’ятника Кобзареві встановлено на території від Бразилії до Китаю. Більшість з них розташовані на території України, майже півтори сотні розмістились у 35 країнах. Нині в Україні 164 населені пункти названі на честь Тараса Шевченка.

Український майстер Микола Сядристий створив найменшу у світі книжку “Кобзар”, розміром трохи більше половини квадратного міліметра. Це майже у 19 разів менше від найменшої японської книги. Сторінки настільки тонкі, що перегортати їх можна лише кінчиком загостреного волоска. Зшито книгу павутинкою, а обкладинка зроблена з пелюстки безсмертника.

Про життєвий шлях письменника написано немало. За своє коротке життя Шевченко сповна наситився стражданнями, але він жадав життя і свободи. Його творчість – це його душа. З Днем народження Тараса Григоровича Шевченка!

 

 

Перейти до вмісту