• Українська
  • English
×

Керівниця Центру ґендерної освіти ОДУВС взяла участь у Діалоговій платформі

31 травня на запрошення Департаменту праці та соціальної політики Одеської міської ради керівниця Центру ґендерної освіти ОДУВС взяла участь у Діалоговій платформі на тему «Впровадження системи міжвідомчої взаємодії і координації у м. Одеса – ефективний інструмент попередження та протидії домашньому насильству та насильству за ознакою статі».

9457У заході взяли участь: заступник міністра соціальної політики України Наталія Федорович, представник Фонду ООН у галузі народонаселення в Україні Каспар Пік, регіональний радник з питань конфліктів Посольства Великобританії в Україні Рейчел Вільямс, керівник Відділу міжнародного розвитку Посольства Канади в Україні Карім Моркос, голова обласної міжсекторальної робочої групи з протидії домашньому насильству Людмила Акімова, директор департаменту праці та соціальної політики Одеської міської ради Олена Китайська, представник управління превентивної діяльності Головного управління Національної поліції в Одеській області Ігор Волокітенко.

9538Присутні ознайомилися зі стратегією міністерства соціальної політики України в питанні впровадження міжвідомчої взаємодії з протидії домашньому насильству та насильству за ознакою статі, основними напрямками практичної реалізації Закону України «Про запобігання та протидію домашньому насильству», міжнародними стандартами щодо забезпечення комплексного реагування на насильство за ознакою статі.

Діалогова платформа присвячена в тому числі відкриттю в м. Одесі Центру для жінок, які постраждали від домашнього насильства та насильства за ознакою статі. Центр складається з двох відділень: Одеського міського денного центру соціально-психологічної реабілітації «Розірви коло» і притулку для осіб, які постраждали від домашнього насильства та/або насильства за ознакою статі.

 

Перейти до вмісту