• Українська
  • English
×

Керівництво ОДУВС взяло участь у заходах з нагоди Дня народження Тараса Шевченка

img_1346img_135809 березня 2017 року українці відзначають 203-й день народження видатного українського поета, письменника, художника, громадського та політичного діяча – Тараса Григоровича Шевченка.

Тож, з цієї нагоди ректор Одеського державного університету внутрішніх справ доктор юридичних наук генерал поліції третього рангу Іван Катеринчук разом з керівництвом міста та області, представниками духівництва та громадськості взяли участь в урочистому покладанні квітів до пам’ятника Т.Г. Шевченка, яке традиційно пройшло у Центральному парку культури та відпочинку ім. Т.Г.Шевченка.

img_1356img_1362Чудово сказав про значення Тараса Шевченка і його безсмертної творчої спадщини Іван Франко: «Він був сином мужика і став володарем у царстві духа. Він був кріпаком і став велетнем у царстві людської культури. Він був самоуком і вказав нові, свіжі і вільні шляхи професорам та книжним ученим».

І це справді так, оскільки у своїй творчості він яскраво відобразив волелюбні думки і настрої свого народу. Саме тому його висока пристрасна поезія знайшла живий відгук у серцях людей, а його безсмертний «Кобзар» присутній у домівках всіх українців. Саме з цією книжкою ми вчимося читати, вчимося мислити і діяти, боротися і перемагати!

img_1342 img_1348 img_1350 img_1374 img_1376img_1367

Перейти до вмісту