• Українська
  • English
×

Кафедрою спеціальної фізичної та вогневої підготовки спільно з тренінговим центром ГУНП в Херсонській області підготовлено навчальний посібник

foto_2foto_327 липня авторським колективом кафедри спеціальної фізичної та вогневої підготовки Херсонського факультету ОДУВС, до складу котрого ввійшли працівники тренінгового центру ГУНП України в Херсонській області – майор поліції Віктор Степаненко (начальник підрозділу) та підполковник поліції Артур Яременко (заступник начальника центру), а також доцент кафедри СФтаВП Тарас Вайда – було презентовано навчальний посібник «Збірник ситуаційних задач зі службової діяльності та алгоритми дій працівників поліції щодо їх вирішення». Пропоноване видання розроблено для здобувачів вищої освіти та слухачів первинної професійної підготовки закладів зі специфічними умовами навчання МВС України, а також буде корисним працівникам органів і підрозділів Національної поліції при проведенні занять в системі службової підготовки (розділ тактичної підготовки).

foto_4foto_6У книзі ґрунтовно розроблено та представлено алгоритми дій поліцейських у різних ситуаціях службової діяльності (при вчиненні особами адмінправопорушень; при виявленні та затриманні підозрілої чи озброєної особи; захисні дії при нападі на поліцейського; надання домедичної допомоги потерпілим; дії правоохоронців у ситуаціях, що мають корупційні ризики; дотримання заходів безпеки при поводженні зі зброєю та ін.).

Окремо тестовими завданнями охоплено порядок проведення цільових інструктажів з поліцейськими (обізнаність із заходами безпеки при поводженні зі зброєю; порядок застосування зброї та заходів примусу в цілому; перевірка знань матеріальної частини зброї тощо).

Корисним є глосарій термінів, котрі забезпечують краще усвідомлення молодими поліцейськими норм чинного законодавства в галузі правоохоронної діяльності.

foto_5Завдяки поєднанню сучасних можливостей поліграфії та інтернет-ресурсів – цільового QR-коду на обкладинці видання – доступ матимуть необмежене коло користувачів при використанні навчального посібника у освітньому процесі первинної професійної підготовки. Науковці впевнені, що це навчальне видання допоможе як слухачам та курсантам у здобутті вищої освіти, так і поліцейським підрозділів ГУНП щодо підвищення рівня виконання своїх службових обов’язків.

До речі, друковані примірники передано не тільки у загальну бібліотеку Херсонського факультету, а й розміщено на освітньому порталі Національної поліції України (розділ «Тактична підготовка»), примірники направлено у центри первинної професійної підготовки міст Запоріжжя, Житомира, Києва, Херсона та Рівного для впровадження в освітній процес з первинної підготовки поліцейських.

Кафедра спеціальної фізичної та вогневої підготовки
Херсонського факультету

Перейти до вмісту