• Українська
  • English
×

Донорство – шляхетна справа!

Щороку 14 червня відзначається Всесвітній день донора крові, який святкується для того, аби висловити вдячність всім тим, хто безкорисно надає свою кров заради порятунку життя інших людей.

Працівники та курсанти Одеського державного університету внутрішніх справ неодноразово долучались до проведення благодійних акцій, в рамках яких добровільно здавали кров задля порятунку людського життя.

Так, лише протягом минулого року добровільними донорами стали 264 курсанти університету, які здали понад 120 літрів крові. Разом з цим, вже з початку 2016 року 50 осіб перемінного складу нашого вишу здали понад 24 літри крові. Всі вони є прикладом для інших, адже не залишаються байдужими до чужих проблем та труднощів.

Також до здачі крові долучаються не лише досвідчені донори, але й ті, хто вперше вирішив зробити благодійну справу. Це демонструє, що небайдужих людей у нашому університеті досить багато і з кожним разом їх кількість збільшується, адже пропаганда донорства є невід’ємною частиною моральних засад донорського руху, обумовленого добротою, гуманізмом, милосердям людей, що безкорисливо надають свою кров хворим.

Зауважимо, що наш вищий навчальний заклад намагається якомога частіше долучатися до такої діяльності, адже життя людини – безцінне, а наша мета захищати його і сумлінно виконувати свої обов’язки. Саме тому ОДУВС виховує у майбутніх правоохоронцях не лише професійні якості, а й почуття людяності та співчуття.

Перейти до вмісту