• Українська
  • English
×

Долучаємось до практики

1462531089_sud-426 квітня 2016 року студенти Одеського державного університету внутрішніх справ  відвідали Апеляційний суд Одеської області.

Так, в цей день до суду завітали студенти 4 групи 3 курсу університету разом із старшим викладачем кафедри цивільно-правових дисциплін ОДУВС Світланою Даниленко.

Під час семінарського заняття, яке було організоване Світланою Костянтинівною, майбутні юристи отримали змогу бути присутніми в залі судових засідань, де проходив розгляд цивільних справ колегією у складі трьох досвідчених суддів – Марії Процик, Андрія Дрішлюка та Єлєни Сєвєрової.

Метою заняття було закріплення та поглиблення знань студентів щодо застосування норм цивільного законодавства при розгляді цивільних справ.

Відвідання Апеляційного суду Одеської області виявилося не лише цікавим, а й корисним в межах вивчення цивільного та сімейного права та дозволило студентам на власні очі побачити як застосовується законодавство на практиці.

Слід зазначити, що апеляційне провадження – механізм перевірки законності та обґрунтованості рішень, ухвал суду першої інстанції, що не набрали законної сили. Таким чином, розгляд справ  в апеляційному суді дозволяє виправити помилки, допущені судом першої інстанції, сприяє єдиному розумінню і правильному застосуванню законів судами першої інстанції.

Перейти до вмісту