• Українська
  • English
×

До Дня поезії в бібліотеці університету оформлено тематичну виставку

21 березня по всьому світу володарі рими, їх музи і шанувальники відзначають День поезії. Бібліотека університету оформила тематичну виставку до цього свята, яке відзначається щорічно з 1999 року.

Прийнято говорити, що поезія – це загущеність думки й почуття… Іван Франко назвав поезію «кристалізацією» життя; Ліна Костенко пише «Поезія – це завжди неповторність, якийсь безсмертний дотик до душі»… Символічним знаком поезії, як відомо, є крилатий кінь – Пегас, адже «крилатість» – одна з важливих її якостей.

Рішення про встановлення даного свята на генеральній конференції ЮНЕСКО було прийнято в зв’язку з тим, що поезія може допомогти людині розгадати найскладніші питання. Вона формує громадську думку і в той же час передає внутрішні переживання як самого автора, так і читачів. Представники ЮНЕСКО вважають, що поезія була і залишається найважливішою частиною сучасного мистецтва. Тому людство повинно навчитися цінувати поетичні рядки і знаходити в них справжнє багатство. Немає відповіді на питання, в чому секрет поетичних чарів. Поезія залишається загадкою. Тим більше вона вабить читачів.

День поезії покликаний об’єднати всіх людей, відданих віршам. Запрошуємо всіх поціновувачів поезії у творчий політ поетичного слова та за бажанням продекламувати вірш улюбленого поета, розмістивши відео на своїй сторінці у соціальній мережі.

Перейти до вмісту