• Українська
  • English
×

Дистанційне заняття із залученням фахівця прокуратури Херсонської області

30 квітня доцент кафедри адміністративного права та адміністративного процесу Ольга Волокітенко провела бінарне семінарське заняття у форматі Zoom-конференції з навчальної дисципліни «Судові та правоохоронні органи України» на тему «Органи прокуратури України та їх правовий статус» для здобувачів вищої освіти 1-го курсу 3 групи із залученням прокурора відділу нагляду за додержанням законів територіальними органами поліції при провадженні досудового розслідування та підтримання державного обвинувачення управління нагляду у кримінальному провадженні прокуратури Херсонської області Купріянова Івана Івановича.31

Під час заняття було розглянуто загальну характеристику органів прокуратури України та їх місце в системі органів державної влади України. Звернули увагу на повноваження прокурора з виконання покладених на нього функцій та кадрове забезпечення органів прокуратури України. Заняття пройшло у цікавому форматі, студенти ставили багато питань практику і отримували на них відповіді.

У результаті проведеного заняття дійшли висновку, що прокуратура в сучасному демократичному суспільстві виконує надзвичайно важливу правоохоронну роль, зміст діяльності якої визначається її місцем у системі органів державної влади, функціями та напрямами її діяльності, наданими законом повноваженнями для їх виконання, та з’ясували, що прокуратура України є специфічним органом і не належить до жодної з традиційних гілок влади. Таке її особливе місце в системі органів державної влади визначає Конституція України, в якій прокуратурі присвячено окремий розділ.

Перейти до вмісту