• Українська
  • English
×

Дискусія «Поліна – комплексний підхід до протидії домашньому насильству»

Сьогодні, 18 грудня, у м. Києві в офісі Координатора проектів ОБСЄ в Україні відбулось засідання експертної групи щодо дискусії «Поліна – комплексний підхід до протидії домашньому насильству», участь у якому взяли т.в.о. завідувача кафедри адміністративного права та адміністративного процесу Одеського державного університету внутрішніх справ Максим Корнієнко та інспектор управління превенції ГУНП в Одеській області Олена Ковальова.

photo_by_andrei_novitsky_1617Захід проведено за ініціативи Міністерства внутрішніх справ та Національної поліції України, за підтримки Координатора проектів ОБСЄ в Україні.

Під час зустрічі були обговорені питання:

– комплексний підхід до протидії домашньому насильству та результати роботи пілотного проекту зі створення поліцейських мобільних груп «Поліна» з реагування на такі випадки;

– стан реалізації Закону України «Про запобігання та протидію домашньому насильству» та основні нормативно-правові акти у сфері запобігання та протидії домашньому насильству;

– проблемні питання з попередження та протидії проявам насильства, шляхи для їх вирішення.

У заході також узяли участь заступник міністра внутрішніх справ Тетяна Ковальчук, представники Національної поліції, заступник міністра соціальної політики Наталія Федорович, Урядовий уповноважений із питань гендерної політики Катерина Левченко, Представник Президента України у Верховній Раді Ірина Луценко, міжнародні партнери.

photo_by_andrei_novitsky_1613Тетяна Ковальчук наголосила, що впровадження принципу нульової толерантності до домашнього насильства — показник зрілості суспільства.

«Державні структури, і насамперед правоохоронні органи, мають забезпечити ефективне реагування на випадки насильства з огляду на нове законодавство, яке вступить у дію з 11 січня 2019 року. Це Закон України «Про внесення змін до Кримінального та Кримінального процесуального кодексів України з метою реалізації положень Конвенції Ради Європи про запобігання насильству щодо жінок і домашньому насильству та боротьбу з цими явищами. Відповідно до нього домашнє насильство стане кримінальним злочином», — зазначила заступник міністра внутрішніх справ.

Вона також нагадала, що Міністерство внутрішніх справ запустило мобільні групи з протидії домашньому насильству під назвою «ПОЛІНА».

Перейти до вмісту